CLUBNIEUWS. Domper voor Anderlecht, topscouts voor Club Brugge en Kums mag niet weg

CLUBNIEUWS. Domper voor Anderlecht, topscouts voor Club Brugge en Kums mag niet weg

Sven Kums Foto: Belga

Anderlecht - Anderlecht kreeg gisteren slecht nieuws te verwerken vanuit Noorwegen, bij AA Gent spraken ze dan weer klare taal over draaischijf Sven Kums, het Jan Breydelstadion krijgt vanavond veel schoon volk over de vloer en ander clubnieuws van onze eersteklassers. U leest het allemaal hieronder.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Zware knieblessure voor Leya Iseka  in Youth League

De Anderlecht-beloften raakten niet verder dan een 1-1-gelijkspel bij het Noorse Brann Bergen, maar dat was maar een voetnoot toen bleek dat aanvaller Aaron Leya ­Iseka zijn kniebanden had gescheurd. Hoe lang hij out is, is nog niet duidelijk. De aanvaller, die mee mocht met de beloften omdat hij pas vijfde keus is in de spits bij de A-ploeg, werd vlak voor rust gewisseld in Noorwegen door ­Clement Petit, die even later zou scoren.

Louwagie: ‘Vertrek Kums voor einde seizoen uitgesloten’

‘Sven Kums is de meest waardevolle speler die we hebben’, vertelde AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck ons gisteren. ‘Als hij goed is, draait de hele ploeg een niveau hoger. Kums is in staat een hoger niveau te halen als er op een hoger niveau wordt gespeeld. Degenen die dat kunnen, zijn toppers. Hij krijgt in de Champions League ook meer ruimte. In de Belgische competitie stellen ze zich meer in op de tegenstander. Hij krijgt, om te beginnen zondag tegen Club Brugge al, een mandekker op zich. Hij ergerde zich daaraan, maar ik heb hem gezegd dat wanneer hij dat niet aankon, hij moest stoppen met voetballen. Hij zal nog slimmer moeten worden. Hij zal ook die stap zetten. Kums is van ­uitzonderlijke klasse. Ik zie niemand beter in onze competitie lopen.'

'Als er interesse komt van grotere clubs kunnen we niet dwarsliggen. Dat mag je nooit doen. Dat heeft een tegenovergesteld effect. Maar we willen uiteraard zo lang mogelijk met hem doorgaan. Het niveau dat hij nu haalt, doet inderdaad ogen opengaan.’ ‘In de winterstop mag hij zeker niet weg’, vult manager Michel Louwagie aan. ‘Dat kunnen we niet maken ten opzichte van onze supporters en onze trainer.’

Chelsea, Arsenal, Dortmund én PSG sturen scout naar Club Brugge

33 scouts mag Club Brugge vanavond ontvangen voor de Europa League-match tegen FC Midtjylland. Onder meer de Franse topper PSG, de Duitse grootmachten Borussia Dortmund en Wolfsburg, de Italiaanse topper Inter, Europa League-winnaar Sevilla en de Londense giganten Chelsea en Arsenal sturen een mannetje.

Neusoperatie voor Lepoint

Christophe Lepoint brak op 12 september tegen AA Gent zijn neus na een botsing met de knie van Nielsen. De middenvelder van Zulte Waregem werkte intussen nog drie duels af, maar moet maandag toch onder het mes. Lepoint is zaterdag wel inzetbaar in Charleroi. Derde keeper Louis Bostyn scheurde de ligamenten van de enkel tijdens de beloftenmatch tegen STVV.

Selfiewedstrijd met refs

Van 3 tot 11 oktober loopt de ‘week van de official’. Vlaamse teams kunnen hun waardering voor refs uiten door een originele foto met een official de wereld in te sturen met de hashtag #bedanktscheids.
De leukste drie ­reffies winnen een materiaal­cheque voor de club.

KVO en Lokeren scouten Berisha

Nadat Standard interesse toonde, sturen ook ­Lokeren en Oostende een scout naar Moskou om Bernard Berisha aan het werk te zien tegen Lokomotiv. Berisha is een 23-jarige Albanese flankspeler van Skenderbeu.

Lokeren oefent tegen PSV

Lokeren-speler Ghadir (knie) mist Oostende. Volgende week donderdag wordt er achter gesloten deuren geoefend in en tegen PSV.

Ook oefenmatch voor Waasland-Beveren 

Volgende week vrijdag wordt er door Waasland-Beveren thuis geoefend tegen het Luxemburgse F91 Dudelange.
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.