Out & Nief geeft spullen een nieuwe bestemming

Out & Nief geeft spullen een nieuwe bestemming

Gerry van Laer en Kenny van Tuyn in hun out&nief verzameling. Foto: SL

Ranst - Kenny van Tuyn en Gerry van Laer openen op zaterdag 3 oktober de eerste tweedehandszaak in Ranst. Zoekt u gasmaskers, bowlingkegels of tuinbanken of letterkasten: u kan het allemaal vinden in de Broechemse Van den Nestlaan 47.

Kenny en Gerry kennen elkaar al lang en toen ze onlangs elk wegens een sterfgeval een inboedel moesten opruimen ontdekten ze het internet en tweedehandssites. “We waren verbaasd hoe vlot de dingen van de hand gingen. Kenny werkte in de bouw maar sukkelde met rugproblemen. Zo zijn we beginnen nadenken over Out & Nief. Ik doe alleen maar de administratie en Kenny bemant hier de winkel en de opslagplaats. Omdat hij ook vaak weg moet om dingen te gaan afhalen, openen we de zaak alleen op zaterdag en zondag voor wie eens wil komen snuffelen.” zegt Gerry.

De naam Out mag dan wel suggereren dat je er alleen maar hopeloze oude spullen kan vinden maar dat klopt niet helemaal. “We en vooral onze klanten geven dingen een nieuwe functie. Letterkasten zijn bijzonder gewild en ook oude vogelkooitjes duiken op in interieurs van jonge mensen als kleine kastjes. Het gebeurt ook dat ik op een onderstel van een Singer-naaimachine een nieuw tafelblad monteer” zegt Kenny die van opleiding schrijnwerker is

Tapijten, matrassen en textiel zijn de enige dingen die je niet kwijt kan bij Out & Nief. “Als we dat niet kunnen verkopen moeten we er zelf voor betalen als we er vanaf willen. We hebben onlangs 150 gasmaskers gekocht . Mogelijk geraken we die ook wel kwijt als Halloween er aan komt. Ook wel bijzonder is dat we heel wat hamers, zagen en boormachines in ons aanbod hebben. Onze favoriete jachtterreinen zijn scholen, cafés en fabrieken.” stelt Gerry.

out.nief@gmail.com

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio