Jongemannen beleven schrik van hun leven op verlaten kerkhof van Doel

Beveren-Waas - In Doel start de Maatschappij Linkerscheldeoever vandaag, 1 oktober, met de sloop van verschillende (verlaten) huizen in slechte staat. Dat er al een aantal huizen tegen de grond gingen en dat heel wat andere huizen er leeg staan, maakt van Doel bijna een spookdorp; zeker 's nachts. Twee jongemannen, Ergin Arslanbas en Kacper Przybylski wilden dat zelf eens uittesten. Het duo waagt zich, ondanks dat ze toegeven toch een beetje schrik te hebben, onder andere op het verlaten kerkhof. Maar daar beleven ze de schrik van hun leven en dat gaat gepaard met de nodige angstkreten... De volledige video van de avonturen van de twee in Doel, vind je onderaan dit artikel.

Doel is een deelgemeente van Beveren, op de linkeroever van de Schelde. Door uitbreidingsplannen van de Antwerpse haven moet het dorp op termijn verdwijnen.

Officieel is Doel geen woongebied meer en dus moeten de bewoners weg. Maar er loopt nog altijd een procedure voor de Raad van State om het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan, waardoor Doel werd omgevormd van woon- in havengebied, te schorsen. Als dat zou gebeuren, zouden de inwoners van Doel toch nog in hun polderdorp kunnen blijven wonen.

In het dorp zijn nog zo'n twintigtal huizen bewoond. Bij de sloopwerken van 1 oktober zullen vier woningen en een aantal bijgebouwen tegen de grond gaan. Bedoeling is om zo meer open ruimte en open zicht te creëeren en sluikstorten en vandalisme tegen te gaan, om op die manier de leefbaarheid van Doel-centrum te bevorderen. 

Meer video's van het bezoek van de twee aan verlaten dorpen of gebouwen vind je op hun Youtube-kanaal

 

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees