Opening Balls & Glory lokt veel volk

Opening Balls & Glory lokt veel volk

Wim Ballieu (midden) met het Leuvense Balls & Glory-team. Uitbater Jonas Bogaerts is de tweede van links. Foto: liv

Leuven -

Balls & Glory, het gehaktballenrestaurant van tv-kok Wim Ballieu, heeft gisteravond de deuren geopend in de Tiensestraat in Leuven.

Foodies stonden in de rij om te proeven van de culinaire gehaktballen van tv-kok Wim Ballieu. Gisteren opende de vierde vestiging van zijn Balls & Glory-restaurant de deuren in de Tiensestraat. ‘Ik ben heel blij met het nieuwe restaurant’, zegt Ballieu. ‘Bij Balls & Glory is design heel belangrijk. Onze restaurants moeten de living zijn waar iedereen van droomt. Net zoals in Antwerpen, Gent en Brussel hebben we ook hier weer een authentiek pand gevonden. We hebben deze oude garagebox met oprijlaan grondig heringericht, maar toch het karakter bewaard. Je ziet de bakstenen muren nog en het betonnen plafond. De open keuken, banken, krukjes en lange gemeenschappelijke tafels passen helemaal in het Balls & Glory- concept.’ Ook de locatie vindt Ballieu ideaal. ‘We bevinden ons tussen enkele nieuwe ‘foodiespots’ en vlakbij de Muntstraat’, zegt Ballieu. ‘De Tiensestraat is echt getransformeerd sinds ik het contract voor dit pand heb getekend.’

yer', 'wid': '_1467261', 'uiconf_id': '21813201', 'flashvars': { 'doubleClick': { 'plugin': true, 'adTagUrl': prerollUrl }, 'vast' : { 'plugin' : true, 'postrollUrl' : prerollUrl.replace('preroll', 'postroll'), 'loadAdsOnPlay' : true }, 'adsOnReplay': true }, 'cache_st': '1406844807', 'entry_id' : '0_jr8i8euq' });

In Leuven test Ballieu ook een aantal nieuwe dingen uit. ‘Zoals ons appelsap met rabarber, een recept dat ik samen met een fruitteler uit Sint-Truiden heb samengesteld’, zegt Ballieu. ‘Leuven is ook het eerste restaurant met een tapinstallatie waar we elke maand een ander seizoensbier serveren.’ Gisteravond konden de eerste klanten al proeven van de met de hand gemaakte gehaktballen met stoemp. Buiten stond er ook een foodtruck geparkeerd. Wim Ballieu zal de eerste weken nog volop meedraaien in het restaurant, maar het is Leuvenaar Jonas Bogaerts, die voordien in het Huis der Burgers werkte, die de Leuvense vestiging gaat leiden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio