‘Strenge’ grenscontroles, maar dan alleen tijdens kantooruren

Vanaf 15.30 uur vrije doorgang voor mensenhandelaars in België

Vanaf 15.30 uur vrije doorgang voor mensenhandelaars in België

Foto: credit

De groots aangekondigde grenscontroles om de instroom van vluchtelingen in te dijken, vallen in de praktijk nogal tegen. Aan de grens met Nederland en Duitsland zijn er welgeteld acht agenten aan de slag. En dat enkel tijdens de kantooruren en nooit in het weekend.

Het was minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zelf die anderhalve week geleden de grenscontroles opnieuw in het leven riep. ‘Om de vluchtelingenstroom onder controle te krijgen en mensensmokkelaars aan te pakken zullen we honderd agenten inzetten aan stations, invalswegen en aan de landsgrenzen. We zullen gericht controleren’, klonk het.

Het ferme bevel van de minister kreeg maar een pover gevolg, alvast voor wat de Belgische oostgrens betreft. Amper acht agenten zijn vrijgemaakt om de tweehonderd kilometer lange grens tussen België en Nederlands Limburg plus Duitsland te bewaken. Die acht doen hun controles van 8.45 uur tot 11.15 uur ’s ochtends en van 13 uur tot 15.30 uur in de namiddag. Vijf uur per dag, ruim binnen de kantooruren. Afwisselend worden in totaal vier grensovergangen bewaakt. Die van de E314 en E25 met Nederland en die van de E40 en de E42 met Duitsland.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees