Blauwe brug tussen Walem en Rumst binnenkort weer open

Blauwe brug tussen Walem en Rumst binnenkort weer open

Archiefbeeld Foto: Patrick Hattori

Mechelen / Willebroek / Rumst -

De populaire voetgangers- en fietsersbrug over de Nete tussen Walem (Mechelen) en Rumst gaat in de week van 20 oktober opnieuw open. De blauwe brug was vijf maanden afgesloten voor onderhoudswerken. Volgend jaar wordt ook de brug over de Dijle tussen Heindonk (Willebroek) en Walem aangepakt.

Op 4 mei startte Waterwegen en Zeekanaal NV met een grondige renovatie van de stalen brug. Het wegdek kreeg een metaallaag, de brug werd opnieuw geschilderd in haar typerende blauwe kleur en de leuningen werden herschilderd in een atelier.

Omdat de onderste verflagen er slechter aan toe waren dan gedacht, zijn twee extra verflagen nodig. Hierdoor zijn de werken drie weken later klaar dan gepland, in de week van 20 oktober.

Blauwe brug over de Dijle

Volgend jaar moet de blauwe voetgangers- en fietsersbrug over de Dijle tussen Heindonk (Willebroek) en Walem (Mechelen) een gelijkaardige renovatie ondergaan. De werken starten ten vroegste in april 2016 en zullen normaal vijf maanden duren. “Ook voor deze werken zijn we gebonden aan de lente- en zomermaanden, aangezien voor het schilderen een temperatuur van minstens 15 graden aangewezen is”, meldt Waterwegen en Zeekanaal.

De blauwe brug over de Dijle zal uit veiligheidsoverwegingen voor de volledige duur van de werken niet toegankelijk zijn voor voetgangers en fietsers. Er wordt veilige omleiding uitgewerkt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio