Politie zoekt op camerabeelden verband tussen brutale overvallen in uitgaansleven

Politie zoekt op camerabeelden verband tussen brutale overvallen in uitgaansleven

Foto: kdl

Leuven -

In het Leuvense uitgaansleven zijn op een week tijd minstens twee mannen zwaar in elkaar geslagen door onbekenden. De politie bekijkt nu de camerabeelden in de hoop de daders zo te kunnen identificeren en om te zien over een verband kan gevonden worden tussen deze en vroegere feiten.

Xander Dedroog (19) uit Korbeek-Lo werd dinsdagochtend het slachtoffer van een brutale overval in Leuven. De daders takelden de jongen zwaar toe en stalen 400 euro. In het ziekenhuis werden onder meer een hersenschudding, een gebroken neus, oogkas en een gebarsten kin en kaaksbeen vastgesteld.

Afgelopen vrijdag overkwam Ken Kaiembe (34) uit Lubbeek iets gelijkaardigs. Ook hij werd op straat aangevallen en zwaar in elkaar geslagen.

‘Voorlopig weten we niet of er een verband kan gelegd worden tussen de twee feiten. De jongen van de laatste agressie herinnert zich niets meer van de feiten. De man die vrijdag werd aangevallen, zegt dat zijn aanranders een groepje jongeren waren. Ons gespecialiseerd team is nu bezig om alle camerabeelden te analyseren om te zien of we daar eventueel bewijsmateriaal kunnen op vinden’, zegt commissaris Marc Vranckx van de Leuvense politie.

Geen reden tot paniek

Toch is er volgens de politie geen reden tot paniek. 'Leuven is een studentenstad met een bruisend nachtleven. Dan gebeuren er al eens zaken. Niet dat we het onderschatten, integendeel. De twee jonge gevallen van agressie zijn zelfs een prioriteit voor de politie omdat ze het subjectieve onveiligheidsgevoel in de stad vergroten. Daarom hopen we deze twee zaken zo snel mogelijk op te lossen’, zegt commissaris Vranckx.

‘Ook afgelopen nacht zijn er weer drie vechtpartijen geweest. In een van de gevallen werden we verwittigd door voorbijgangers. We raden iedereen dan nog eens aan om direct naar de politie te bellen wanneer ze verdachte handelingen zien. Als je bijvoorbeeld ziet dat iemand wordt lastiggevallen, loop dan niet door en doe vooral niet alsof je niets hebt gezien. Probeer ook niet alleen langs verlaten of donkere straatjes te lopen’, zegt Vranckx.

Code groen

De politie van Leuven ontkent dat het onveiliger geworden is in de stad. ‘Twee jaar geleden hebben we een bende opgepakt die in de buurt van de Oude Markt mensen overviel. Maar sindsdien zitten we in code groen. Iedere week wordt de veiligheid in de stad geëvalueerd. Code orange betekent dat we op de alarmdrempel zitten voor bepaalde fenomenen, rood betekent dat er dringend actie moet ondernomen worden, groen betekent veilig. Wat geweld betreft, zitten we al een tijd in code groen’, zegt commissaris Vranckx.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees