Advocaat Mireille Gram: ‘Mijn cliënt heeft hulp nodig, dit is geen zaak voor justitie’

Advocaat Mireille Gram: ‘Mijn cliënt heeft hulp nodig, dit is geen zaak voor justitie’

Foto: rr

Schoten -

Mireille Gram (48) uit Schoten, de moeder die eerder deze week werd aangehouden voor de moordpoging op haar 14-jarige dochter, is vrijdag voor de raadkamer in Antwerpen verschenen. Op vraag van haar advocaat werd de zaak uitgesteld naar donderdag. De vrouw blijft zolang in de cel.

Mireille Gram was in de nacht van zondag 27 op maandag 28 september de slaapkamer van haar tweelingdochters binnen geslopen en had een van de meisjes de keel proberen oversnijden. Het meisje raakte zwaargewond, maar kon zich toch nog samen met haar tweelingzus - die mogelijk het volgende slachtoffer zou worden - uit de voeten maken.

Hun moeder, die met psychologische problemen zou kampen, werd in de woning gearresteerd. Ze werd door de onderzoeksrechter aangehouden voor poging tot moord. Vrijdag verscheen ze samen met haar advocaat voor de raadkamer. Advocaat Walter Van Steenbrugge vroeg en kreeg daar uitstel.

‘Hulp en herstel, dat zijn de twee zaken die voor mijn cliënte nu aan de orde zijn. Dit is eerder een zaak voor de zorgsector en in mindere mate voor justitie', zei hij na afloop. Over de inhoud van de zaak wilde hij geen commentaar kwijt. 'In het belang van de kinderen en de familie wil ik deze zaak uit de schijnwerpers houden. Zij hebben nu behoefte aan zo veel mogelijk sereniteit.'

Donderdag verschijnt Mireille Gram opnieuw voor de raadkamer.

Corrigeer

NIEUWS