Knooppunt Schansakker op R4 in Oostakker is afgewerkt

Het gloednieuwe op- en afrittencomplex Schansakker op de R4 in Oostakker, met twee nieuwe bruggen, gaat vrijdagavond open voor het verkeer. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

sdv

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkte anderhalf jaar aan de bouw van twee nieuwe bruggen over de R4 en een nieuwe op- en afrit naar de industriezone Schansakker. Langs beide zijden van de R4 zijn geluidsschermen gebouwd.

Het Agentschap Wegen en Verkeer maakte van de gelegenheid gebruik om ook de bestaande brug over de R4 aan de Eksaardserijweg te saneren. Op de brug is een verhoogd fietspad aangelegd.

De komst van het nieuwe knooppunt is niet enkel belangrijk voor de bereikbaarheid van de industriezone Oostakker I, het is ook een belangrijke stap om het sluipverkeer in de woonstraten rond de R4 te beperken. Daarom gaat de afrit ‘Oostakker-Centrum’ van de R4 naar de Groenstraat (Oostakker) in de loop van volgende week dicht. Verkeer naar de wijk rond de Groenstraat rijdt binnenkort via de afrit Lochristi naar de N70.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie