Trucker heeft schuld aan dood zoontje acteurskoppel: ‘Chauffeur had Ziggy moeten zien’

Trucker heeft schuld aan dood zoontje acteurskoppel: ‘Chauffeur had Ziggy moeten zien’

Op het kruispunt van het ongeval wordt Ziggy herdacht . Foto: wh

Antwerpen -

Drie maanden met uitstel, drie maanden rijverbod én een boete. Dat is de straf die een Waalse trucker krijgt omdat hij Ziggy (5), het zoontje van acteurskoppel Marc Stroobants en Mieke Laureys, doodreed.

8 september vorig jaar. Vader Marc Stroobants pikt zijn zoontje Ziggy op aan de Steinerschool. Op de Turnhoutsebaan in Deurne staan ze samen met vrachtwagenchauffeur Johan G. (42) uit het Waalse Gembloux voor het rode licht. Wanneer het groen wordt, rijden Marc en Ziggy op het kruispunt van de Hooftvunderlei rechtdoor. Johan G. moet met zijn zware oplegger rechtsaf en schept de kleine Ziggy. Het jongetje bezwijkt in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Omdat de achteruitkijkspiegels van de trucker slecht afgesteld stonden, kon hij Ziggy onmogelijk gezien hebben. En nét dat neemt de Antwerpse politierechter hem kwalijk. Johan G. is een chauffeur met een jarenlange staat van dienst. G. werd veroordeeld voor onopzettelijke doding en het feit dat hij geen voorrang had verleend. ‘Hij had Ziggy tijdig moeten zien of moeten kúnnen zien’, klonk het. De strafmaat was relatief mild: drie maanden cel met uitstel, 2400 euro boete en drie maanden rijverbod.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio