CLUBNIEUWS. Lichtpuntje voor Club Brugge, Walem gooit spits uit kern

CLUBNIEUWS. Lichtpuntje voor Club Brugge, Walem gooit spits uit kern

Lior Refaelov loopt individueel rondjes Foto: mvn

De Slag om Vlaanderen, daar gaat alle aandacht dit weekend naartoe in de Jupiler Pro League: AA Gent tegen Club Brugge, of ook wel: Hein Vanhaezebrouck tegen Michel Preud'homme. Die laatste moet zijn ploeg overeind helpen na de opdoffer tegen Midtjylland, maar kan daarvoor nog niet rekenen op spelmaker Lior Refaelov. De Israëliër verscheen gisteren wel voor het eerst weer op het trainingsveld. Bij de Buffalo's kan Vanhaezebrouck wel rekenen op versterking: Johansson, Dejaegere en Foket zijn allemaal weer klaar voor de dienst!

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Toch lichtpuntje: Refaelov traint weer

Vooral zure gezichten, gisteren op training bij Club Brugge. Maar ondanks het pijnlijke verlies van donderdag tegen Midtjylland was er ook een lichtpuntje. Spelmaker Lior Refaelov liep individueel rondjes en werkt aan zijn terugkeer na zijn voetbreuk van eind juli. Ook Engels (knie) en Coopman (knie) werkten een looptraining af. Het basiselftal van donderdag werkte een loopoefening af van zo'n 40 minuten af. De rest van de kern – met Gedoz, Castelletto en Denswil – trainde in groep. Alleen Victor Vazquez ontbrak wegens een knieblessure.

De Slag om Vlaanderen, dat is tegenwoordig ook een tactisch steekspel tussen Hein Vanhaezebrouck en Michel Preud’homme. Beide coaches stonden met hun clubs al vijf keer tegenover elkaar. Drie keer won AA Gent, twee keer eindigde de match op een gelijkspel. ‘Of Michel mij nog kan verrassen? Wie? Michel Louwagie?’, lacht Vanhaezebrouck. ‘Neen, wat is verrassen in het voetbal? Je moet altijd kunnen omgaan met hoe je tegenstander speelt. Ik geef altijd kleine aanpassingen mee, mijn spelers weten dan perfect hoe ze moeten spelen.’

Bij AA Gent revalideert Rami Gershon nog, Yaya Soumahoro traint apart. Maar Erik JohanssonBrecht Dejaegere en Thomas Foket zijn weer klaar voor de topper tegen Club.

Kortrijk-trainer Walem gooit Kamara uit de kern

Geen Aboubakar Kamara in de kern bij KV Kortrijk voor de verplaatsing naar Westerlo. De Franse aanvaller, overgekomen van Monaco, kampt al het hele seizoen met een attitudeprobleem en wordt nu uit de kern geweerd door coach Johan Walem. ‘Het is altijd iets met hem’, zegt Walem boos.

Veel plezier hebben ze in Kortrijk nog niet beleefd aan ex-Monaco-spits Kamara. De zomeraanwinst kon in zeven wedstrijden nog geen enkele keer scoren en lijkt het nu ook naast het veld verkorven te hebben bij de Kerels. Afgelopen week verscheen Kamara meermaals te laat op de afspraak. Begin dit seizoen werd de aanvaller al eens weggestuurd van training nadat hij een zoveelste keer te laat kwam. Daarbovenop werd Kamara recent nog twee wedstrijden geschorst nadat hij een slag uitdeelde tijdens Kortrijk-Leuven.

Coach Walem is het zat. ‘Kamara moet dringend leven als een prof. Zolang hij zijn attitude niet aanpast, moet hij niet rekenen op minuten’, zegt Walem onverbiddelijk. Ook aanvaller Stijn De Smet draait met de ogen als de naam Kamara ter sprake komt. ‘Hij kan voetballen, maar op het vlak van attitude heeft hij een probleem. Als je geen afspraken kan naleven, stopt het.’

Zulte Waregem opent nieuw oefencomplex

Zulte Waregem opende gisteren de deuren van zijn nieuw oefencomplex. Het gebouw is voorzien van een publiek gedeelte en een privégedeelte voor spelers en staf, dat enkel toegankelijk is door fingerprinting, waarbij de vingerafdruk gescand wordt. Daarnaast is er ook een ­indrukwekkende aula waar coach Francky Dury zijn compilaties over komende tegenstanders kan toelichten aan zijn spelerskern. Een grote fitnessruimte met zwembad om te revalideren en een ruime spelershome zijn ook voorzien. Het complex kost zo’n 2,7 miljoen euro. De stad Waregem betaalde 1,2 miljoen euro, Essevee zorgde voor de rest. De West-Vlaamse fusieclub zet hiermee zijn voet naast de grote clubs.

Maag- en darmklachten bij Charleroi

Bij Charleroi kampten meerdere spelers met maag- en darmklachten, ook trainer Mazzu werd getroffen. Damien Marcq en David Pollet raken allicht klaar voor de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem, maar Stergos Marinos geeft allicht forfait.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.