Sans-papiers Maximiliaanpark bouwen nieuw symbolisch kamp

Sans-papiers Maximiliaanpark bouwen nieuw symbolisch kamp

Na de ontmanteling van het tentenkamp in het Maximiliaanpark trokken de hulporganisaties naar een gebouw vlakbij aan de Willebroekkaai. Foto: Photo News

Een zestigtal mensen die in het Maximiliaanpark in Brussel verbleven, hebben vrijdagavond een symbolisch kamp opgetrokken met een dertigtal tenten. Het nieuwe kamp bevindt zich tegenover het lokaal aan de Willebroekkaai, dat sinds het ontruimen van het Maximiliaanpark de diensten huisvest die het Burgerplatform aanbiedt aan de asielzoekers.

Het Burgerplatform had dinsdag laten weten zijn activiteiten in het Maximiliaanpark stop te zetten omdat het naar eigen zeggen niet langer als alibi wilde dienen voor de passieve houding van de overheden. Het kamp in het Maximiliaanpark werd donderdag ontmanteld en de asielzoekers die er verbleven werden ondergebracht in het centrum voor vooropvang in het WTC III of bij opvangfamilies.

Zowat 150 mensen, voornamelijk sans-papiers, bleven evenwel ter plaatse. Zij hebben nu dus een nieuw kamp opgetrokken.

‘De doelstelling van het nieuwe symbolische kamp is te tonen dat wij hier nog altijd zijn en dat we de strijd niet opgeven’, aldus Mohammed, woordvoerder van het Collectif mobilisation groupe 2009.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees