Crisis bij Chelsea compleet na 1-3 verlies: wat nu Mourinho?

Chelsea blijft op de sukkel in de Premier League. De Blues leken nochtans op de goede weg na een 4 op 6 tegen Arsenal en Newcastle, maar gingen op speeldag 8 met 1-3 onderuit in eigen huis tegen Southampton. Chelsea blijft op een troosteloze zestiende plaats hangen met acht punten, Southampton springt naar de linkerkolom.

Er was nochtans geen vuiltje aan de lucht voor Chelsea halfweg de eerste helft. Eden Hazard forceerde een vrije trap na tien minuten spelen, de Braziliaan Willian knalde het leer enig mooi via de verste paal tegen de touwen. Toch slikte de teleurstellend defensie van Chelsea alweer een tegendoelpunt, nog voor de rust. Steven Davis was er op slag van rust als de kippen bij om een assist van Pellè staalhard in de onderhoek te knallen.

Aan het begin van de tweede helft bracht Mourinho met Nemanja Matic iets meer stabiliteit op het middenveld, maar Southampton nam de wedstrijd toch makkelijk in handen. John Terry liet zich veel te makkelijk ringeloren na een dieptepass van Pellè, Mané draaide goed weg en maakte dankbaar gebruik van het geschenk: 1-2 voor de troepen van Ronald Koeman. Het was de Italiaan Pellè zelf die de wedstrijd helemaal in een definitieve plooi legde na 72 minuten met een overhoeks schot halfweg de kleine rechthoek, goed voor de 1-3. Dat was het teken voor José Mourinho om Matic, ingevallen in minuut 46, alweer naar de kant te halen in minuut 73. Pijnlijk moment voor de middenvelder, die eerder al onder vuur werd genomen door zijn eigen trainer. Chelsea probeerde wel nog de 2-3 te scoren, maar trapte gedurende de hele wedstrijd slechts driemaal tussen de palen. Pijnlijke cijfers voor de regerend kampioen.

Voor José Mourinho is het de zoveelste tegenslag dit seizoen. Chelsea kon nog maar twee competitiematchen winnen (tegen Arsenal en West Brom) en liet al 17 doelpunten binnen. Dat zijn er evenveel als rode lantaarn Newcastle, enkel Sunderland (18 tegengoals) doet nog slechter. Chelsea staat dan ook op een zestiende plaats, vier punten boven een degradatieplaats. Ook in de Champions League kregen de Blues deze week een opdoffer, na een 2-1 nederlaag bij Porto. Op extrasportief vlak was er ook nog de heisa rond clubarts Eva Carneiro. Als Mourinho met Chelsea dit seizoen nog wil meedoen voor de prijzen, moet de blauwe motor dringend op gang worden getrapt...

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.