‘Cameraman’ Van Amerongen krijgt wel prijzengeld en punten

‘Cameraman’ Van Amerongen krijgt wel prijzengeld en punten

Foto: PHOTOPRESS.BE

De Nederlander Thijs van Amerongen, die zondag na afloop van de Superprestige in het Nederlandse Gieten werd gediskwalificeerd omdat hij met een camera op zijn fiets had rondgereden, krijgt van de organisatoren van de Superprestige nu toch prijzengeld en klassementspunten. Dat maakte Superprestige-secretaris Kurt Vanneste dinsdag bekend.

Veldrijden op Sportwereld.be

‘Het gebruik van de camera was niet goedgekeurd door de UCI, maar wij vinden het niet kunnen dat Van Amerongen de dupe is omdat hij Telenet - dat de wedstrijd coverde - een plezier deed. Als compensatie krijgt hij zijn prijzengeld uitbetaald alsof hij twaalfde was geworden en krijgt hij ook de bijbehorende vier punten in het klassement van de Superprestige’, luidde de uitleg van Vanneste.

Van Amerongen wordt niet in de officiële uitslag opgenomen, maar concreet betekent dit wel dat in het voorlopige klassement nu twee renners de twaalfde plaats delen met vier punten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.