Nieuwe zwembrevetten in Vlaanderen dit schooljaar

Er komen vanaf dit schooljaar nieuwe zwembrevetten. Het Vlaams instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid (ISB) stelde de kersverse brevetten dinsdag voor in het Wildersportcomplex in Sint-Pieters-Leeuw.

wver

Vanaf dit schooljaar en sportseizoen kunnen alle leerkrachten en zwemlesgevers aan de slag met één zwembrevettenlijn voor Vlaanderen. Nieuw is de nadruk die de brevetten leggen op watersafety-testen. Daarnaast zijn er nieuwe brevetten voor het zwemmen met een mooie zwemslag.

De nieuwe ISB-brevettenlijn heeft verschillende categorieën. Waterwennen, leren overleven met als einddoel ‘kantveilig’ en leren veilig zwemmen met als einddoel ‘zwembadveilig’ vormen de eerste hoofdbrok. Dan zijn er afstandsbrevetten zoals 50m, 100m, ... waarbij in een genormeerde zwemslag wordt gezwommen. En tot slot trim- en survivalzwemmen.

Dany Punie, voorzitter ISB: 'Met deze 3e generatie van ISB-zwembrevetten willen we concrete tools bieden voor een gecoördineerd en kwaliteitsvol zwemonderricht in de publieke zwembaden. En stimulansen geven voor levenslang plezier in zwemmen.'

Vlaams minister voor onderwijs, Hilde Crevits, steunt het initiatief: 'De nieuwe leerlijn zwemmen sluit nauw aan bij de eindtermen schoolzwemmen in het lager onderwijs. De nieuwe brevetten ‘leren veilig zwemmen’ zijn handige instrumenten voor leerkrachten en geven een extra stimulans aan het schoolzwemmen.'

Ook Vlaams minister van Sport, Philippe Muyters, juicht de zwembrevetten als stimulans voor levenslang sporten en bewegen toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen