Hordeloper Stef Vanhaeren zet punt achter carrière

Hordeloper Stef Vanhaeren zet punt achter carrière

Foto: Vel

Hordeloper Stef Vanhaeren zet met onmiddellijke ingang een punt achter zijn atletiekcarrière. Dat maakte hij woensdag op de website van Atletiek Vlaanderen bekend.

Blessureleed, zin in nieuwe uitdagingen buiten de atletiek en persoonlijke redenen hebben hem geleidelijk aan die beslissing doen nemen. ‘Ik heb de beslissing om te stoppen niet van vandaag op morgen genomen. Ik wou zeker zijn van mijn gevoel en geen impulsieve beslissing nemen’, vertelde Vanhaeren.

Amper 23

Zijn beste resultaat behaalde de nog steeds maar 23-jarige Vanhaeren op het EK atletiek van 2010 in het Spaanse Barcelona. Toen eindigde hij in de halve finales van de 400 meter horden op een zesde plaats. Er leek voor hem een grote toekomst in de maak, maar blessureleed dwarsboomde zijn ontwikkeling. ‘In het voorbije atletiekjaar heb ik door een blessure drie maanden alleen maar alternatief kunnen trainen en beslist om voortijdig een einde aan mijn zomerseizoen te maken. Toen ik eind juli het BK alle categorieën in Brussel als toeschouwer bijwoonde en voor het eerst voelde dat ik er weinig belang aan hechtte dat ik niet zelf op de piste stond, besefte ik dat de honger om te winnen, om mezelf te bewijzen verdwenen was. Ook al ben ik er van overtuigd dat ik mijn toppunt als atleet nog niet bereikt had en zeker nog groeimarge had. Nu ga ik op zoek naar andere uitdagingen.’

Corrigeer