Veldrijder Dieter Vanthourenhout in ziekenhuis na val op training

Veldrijder Dieter Vanthourenhout in ziekenhuis na val op training

Veldrijder Dieter Vanthourenhout is woensdag na een val op training afgevoerd naar het ziekenhuis. De renner van Sunweb-Napoleon Games gleed weg en kwam terecht op zijn gezicht, zo meldt de wielerformatie woensdag. De 30-jarige West-Vlaming vreest niet voor de races van dit weekend in Meulebeke en Ronse.

Veldrijden op Sportwereld.be

Door de regenval van dinsdag op woensdag lag de ondergrond er woensdag spekglad bij. Vanthourenhout verloor tijdens zijn crosstraining de controle over zijn fiets en landde met zijn gezicht op de grond. Op aanraden van zijn coach Marc Hemeryck ging hij meteen naar de spoedafdeling van het ziekenhuis.

‘De wonde tussen mijn bovenlip en neus is gehecht. Daar zitten nu vijf ‘draadjes’. Mijn neus staat blauw en dik, en ik heb veel last van de nek. Maar daarvoor trek ik morgen nog naar de osteopaat’, zegt Vanthourenhout op de website van zijn ploeg. ‘We zijn pas halfweg de week, dus de crossen van dit weekend zouden normaal geen probleem mogen vormen.’

Vanthourenhout, de oudere broer van Michael, crosst in Zwitserland om er UCI-punten te sprokkelen. Met een overwinning in Illnau, een tweede plek in Dielsdorf en een vierde stek in Baden schoof hij op naar plek 67 in de UCI-ranglijst. Hij wil de top 50 halen, die recht geeft op de start in de Wereldbeker. Komend weekend doet Vanthourenhout in principe voor het eerst mee met de grote jongens. Zaterdag staat de Berencross in Meulebeke op het programma, zondag volgt de eerste manche van de bpost bank trofee in Ronse.

Corrigeer