Minister Galant: ‘PS vergeet dat ze 25 jaar aan de macht waren’

Minister Galant: ‘PS vergeet dat ze 25 jaar aan de macht waren’

Foto: BELGA

Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) vindt het ongehoord dat PS-voorzitter Elio Di Rupo gisteren tussen de betogers opdook. ‘Ze vergeten de 25 jaar dat ze zelf aan de knoppen zaten’, haalt ze uit. De PS pikt de uithaal niet.

‘Het choqueert me om politici te zien die de vakbonden instrumentaliseren en de 25 jaar vergeten dat ze zelf aan de macht waren’, zei Galant op Bel-RTL.

Dat PS-voorzitter en oud-premier Elio Di Rupo samen met voormalig vicepremier Laurette Onkelinx opdoken tussen de betogers, gaat er bij haar niet in. Nauwelijks een jaar geleden zaten ze nog in de regering. Dus ‘ze weten dat er hervormingen nodig zijn’, onderstreepte de liberale minister.

‘Ja, wij zijn gaan betogen’

De PS reageert als door een wesp gestoken. ‘Ja mevrouw Galant, wij zijn gaan betogen’, luidt het in een reactie van de partij. ‘Tegen het verhoging van de pensioenleeftijd naar 67, beslist door uw regering. Tegen de indexsprong, beslist door uw regering. Tegen de verhoging van de btw op elektriciteit, beslist door uw regering.’

‘Ja mevrouw Galant, we zijn vijfentwintig jaar aan de macht geweest’, vervolgen de socialisten. ‘We zijn er al die tijd in geslaagd de pensioenleeftijd op 65 te houden en ook de indexering van lonen, pensioenen en uitkeringen te behouden. Het was ook de regering-Di Rupo die de btw op elektriciteit verlaagde die u nu weer optrekt.’’

‘Als wij ons gisteren manifesteerden, dan was dat om te strijden tegen al die maatregelen die we 25 jaar lang bestreden hebben en de rechtse regering op nog geen jaar tijd heeft opgelegd’, besluit de PS.

Corrigeer

NIEUWS