Aannemers heraanleg ‘rondpunt’ E40 bekend

Aannemers heraanleg ‘rondpunt’ E40 bekend

Zo moet het Aalterse rondpunt er binnen 2,5 jaar uitzien Foto: mye

Aalter -

Met de aanduiding van de aannemers is er een belangrijke stap gezet in de heraanleg van het op- en afrittencomplex E40 in Aalter.

Het op- en afrittencomplex E40 in Aalter, beter bekend als het rondpunt, staat voor een ingrijpende transformatie. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wil er een vlottere doorstroming van het verkeer en plant grote infrastructuurwerken.

‘De firma's Stadsbader en Artes Depret zijn door Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts aangesteld als aannemers’, zegt Aalters burgemeester Patrick Hoste (CD&V). ‘Met de bekendmaking van de aannemers wordt een nieuwe stap gezet naar de werkzaamheden, die nog steeds eind 2015 of begin 2016 ingepland staan. Nu kan er met de aannemers bekeken worden wat de beste fasering is voor de werken. Voor de start van de werken volgen er nog uitgebreide pers- en infomomenten over de evolutie van dit ingrijpende project.’

Het op- en afrittencomplex zal drie rotondes en een fly-over van de E40 naar de N44 richting Maldegem krijgen. Zo zal het verkeer vlotter en veiliger doorstromen. ‘Eens de werken starten, zal een tijdelijke brug gebouwd worden ten zuiden van de E40 om de hinder voor het doorgaand verkeer op de E40 te beperken’, zegt Hoste. ‘De werken zullen 2,5 jaar duren.’

De meest recente info over de heraanleg is te vinden op de projectpagina van het AWV. ‘Hier kan iedereen kort voor de start van de werken intekenen op de digitale nieuwsbrief over het op- en afrittencomplex’, klinkt het.

www.wegenenverkeer.be/complexaalter

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio