Zoektocht naar vermiste Elke levert weer niets op

© mmd

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Het reddingshondenteam Argos Limburg hield gisteren een zoektocht in een natuurgebied tussen de Lourdesgrot in Neeroeteren en kasteel Sipernau in Elen (Dilsen-Stokkem). Ze hoopten sporen te vinden die kunnen leiden naar de vermiste Elke Wevers uit Neeroeteren (Maaseik). Zondagmiddag werd de zoektocht afgesloten, zonder resultaat.

mmd

Zeven leden van Argus kwamen met drie speurhonden naar het natuurgebied in Neeroeteren. ‘We hebben hier in het voorjaar al eens gezocht’, zegt Argos-voorzitter Ludo Eurlings. ‘Omdat het gebied erg nat is en er moerassen zijn, konden we toen niet alles afwerken. Daarom hebben we de ouders van Elke beloofd terug te keren in het najaar. Nu zijn deze gebieden droger. Er is wel nog hoog struikgewas. En omdat we de honden niets meer van Elke kunnen laten ruiken, is de opdracht moeilijker.’

Hennie Herps uit Neeroeteren was de enige vrijwilliger die zich kwam aanbieden om mee te zoeken. ‘Ik ben geen lid van Argos, maar ik ken dit gebied een beetje’, aldus Hennie.

Elke Wevers verdween vijf jaar geleden en sindsdien leven de familieleden in onzekerheid. Het is van april geleden dat er nog naar haar gezocht werd. René Wevers en Elza Reeskens, de ouders van Elke, volgen de zoekactie op afstand. Met de zoekactie wilden de ouders nog een piste kunnen uitsluiten. Een dag na haar verdwijning werd in het dossier namelijk gesproken over een verdacht voertuig dat een doodlopende straat inreed in het natuurgebied dat nu werd doorzocht.

‘Als ze niets vinden, dan weet ik het ook niet meer’, zucht René Wevers. ‘Vinden ze wel iets, dan breekt er een nieuwe periode aan. Er zijn al een hele poos geen zoekacties meer geweest. Ik heb gepraat met een jager in dit natuurgebied en die heeft nooit omgewoelde grond gezien. De kans is klein dat ze iets zullen vinden. En toch blijven we hopen.’ Rond het middaguur werd de zoekactie stopgezet. De speurders hebben niets gevonden.