Ook ecocheques kunnen vanaf 1 januari elektronisch

Ook ecocheques kunnen vanaf 1 januari elektronisch

Ecocheques Foto: BELGA

Na de maaltijdcheques worden nu ook de ecocheques elektronisch. Een extra kaart is niet nodig, ze komen op de kaart van de maaltijdcheques. Dat melden ministers Willy Borsus (MR) en Maggie De Block (Open Vld) maandag.

Elektronische ecocheques zullen mogelijk zijn vanaf 1 januari 2016, zo besliste de federale ministerraad. Maar papieren cheques kunnen ook nog. En er kan zelfs gekozen worden voor een gemengd systeem.

Voordelen

Ministers De Block en Borsus zien heel wat voordelen. Zo is er volgens hen minder kans op diefstal of verlies, krijgen werknemers meer flexibiliteit en dalen de administratieve lasten voor de werkgevers. Bovendien is ook beveiligd transport niet meer nodig.

“Aangezien de cheques niet meer gedrukt en vervoerd moeten worden, verdwijnen zowat 25 miljoen ecocheques en kan onze economie in totaal 41 miljoen euro besparen”, klinkt het bij De Block.

In 2014 werden in totaal 24,79 miljoen ecocheques verdeeld, met een totaalwaarde van 202 miljoen euro. De cheques kunnen zoals bekend gebruikt worden voor een hele reeks producten en diensten, zoals treintickets, isolatiemateriaal, spaarlampen, huishoudtoestellen met een ecolabel en biovoeding.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees