Eén man, zes misdrijven op vrouwen

Eén man, zes misdrijven op vrouwen

Een gehandboeide Hardy werd uit zijn cel gehaald voor een verhoor

Zemst / Boortmeerbeek / Mechelen -

De moord op de 85-jarige weduwe Yvonne De Visscher is al het zesde zware misdrijf in de omgeving van Mechelen op een vrouw dat wordt gelinkt aan de excentrieke Parkinsonpatiënt Renaud Hardy. We zetten de misdrijven chronologisch op een rijtje.

30 december 2011

Hever (Boortmeerbeek): Een buurman vindt het lijk van de alleenstaande Yvonne De Visscher in de tuin van haar villa in de Heideweg, een doodlopend straatje. De vrouw is met een stomp voorwerp de schedel ingeslagen. Er is niets gestolen.

*

22 mei 2014

Battel (Mechelen): In haar huisje in de rustige Oude Leeststebaan wordt de alleenstaande vrouw Maria Walschaerts (82) dood aangetroffen door haar zoon, die al enkele dagen niets meer hoorde van zijn moeder. Ze is met een hard voorwerp op het hoofd geslagen. Er is niets ontvreemd. Het aangetroffen DNA is dat van Renaud Hardy maar hij ontkent iets te maken te hebben met de moord.

*

september 2014

Bonheiden: iemand probeert vergeefs in te breken bij een alleenstaande vrouw van middelbare leeftijd in de Oude Booischotse Baan. De inbraak mislukt maar er wordt DNA gevonden van Hardy. De onderzoekers denken dat de indringing tot doel had de vrouw te vermoorden.

*

1 oktober 2014

Mechelen: Renaud Hardy beschiet vanuit zijn auto met een loodjesgeweer een vrouw die aan de Battelbrug voorbijfietst. Ze voelt pijn in haar rug maar fietst verder. Hij achtervolgt haar maar moet plankgas geven als haar vriend hem betrapt en zijn nummerplaat noteert. Vorige maand werd Hardy voor die feiten veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel. ‘Ik deed het uit frustratie over mijn ziekte’, jammert hij.

*

februari 2015

Hofstade (Zemst): actrice Veerle Eyckermans stoot bij het thuiskomen op een inbreker. De man gaat haar te lijf met een stok. De actrice incasseert enkele rake klappen die haar in het ziekenhuis doen belanden. Het parket van Halle-Vilvoorde gaat na of het aangetroffen DNA dat van Hardy is maar de resultaten zijn nog niet gekend.

*

17 september 2015

Hofstade: Gehandicaptenbegeleider Linda Doms (52) wordt bij haar thuis vermoord. De dader dringt in het holst van de nacht haar woning binnen, slaat haar dood met een houten stok en laat zijn slachtoffer nadien naakt achter in de slaapkamer. Haar ex-vriend Renaud Hardy bekent de misdaad aan een vriendin nog voor de politie hem verhoort. Hij zegt dat hij het gedaan heeft omdat de relatie was afgesprongen en Linda Doms hem achteraf ‘heeft zwartgemaakt bij anderen’. Luguber detail: hobbyfotograaf Hardy heeft de moord ook gefilmd met een camera die hij op zijn kledij had vastgemaakt.

Corrigeer

NIEUWS