‘Nieuwe Nekkerspoel wordt te smal voor busverkeer’

‘Nieuwe Nekkerspoel wordt te smal voor busverkeer’

Foto: Patrick Hattori

Mechelen -

Een té smalle heraanleg van de Nekkerspoelstraat – een hoofdas voor het openbaar vervoer in de regio - zal het busverkeer onmogelijk maken. De verenigingen trekken aan de alarmbel al is dat volgens het stadsbestuur een té voorbarige conclusie.

De Nekkerspoelstraat in Mechelen is als sinds mensenheugenis een hoofdas voor het openbaar vervoer in de regio. In de spits rijden er een twintigtal bussen per uur. Het station Nekkerspoel is bovendien een overstappunt tussen trein en bus.

De geplande heraanleg van de Nekkerspoelstraat voorziet in een versmalling van de rijweg tot 5,50 meter, te smal om twee bussen te laten kruisen. ‘Daardoor dreigt een heel stadsdeel zonder openbaar vervoer te vallen, andere bussen zouden moeten omrijden en de aansluiting met de trein gaat helemaal verloren. We zijn het beu dat de bussen van De Lijn door het Mechelse stadsbestuur worden weggepest’, klinkt het onder meer bij Chris Desmet van de Wijkraad Nekkerspoel en Freddy De Wilder van ACV Openbare Diensten.

Samen met TreinTramBus en Okra luiden ze de alarmbel en sturen een open brief naar Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) en provinciegouverneur Cathy Berx om bij de stad een bijsturing van de plannen te eisen. De actievoerders wijze erop dat de tevredenheid over het openbaar vervoer in Mechelen op drie jaar tijd is gedaald tot 64 procent, de laagste score in héél Vlaanderen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio