Kobe Desramaults over Superette: ‘Ik voel me hier zo op mijn gemak’

Kobe Desramaults over Superette: ‘Ik voel me hier zo op mijn gemak’

Van voor naar achter: Kobe Desramaults, Sarah Lemke en Rose Greene. Foto: Frederiek Vande Velde

Gent -

Het is helemaal geworden wat ze voor ogen hadden: een bruisende bakkerij en een plek waar je in een ongedwongen sfeer lekker kunt eten. Reden genoeg voor sterrenchef Kobe Desramaults en zijn team om een boek te maken over hun Superette, na anderhalf jaar een van dé hotspots van Gent. Klaar om zelf kip te pekelen?

Hij is zelf met het idee naar de uitgeverij gestapt. Omdat De Superette de plek geworden is die ze droomden. Een bakkerij en eethuis met losse sfeer en lekker eten, met als kloppend hart de grote houtoven. En omdat het ‘pure en originele eten’ van De Superette zich uitstekend leent tot een inspirerend boek. Waarin uitdagende gerechten staan, zoals gepekelde kip of zelfbereid zuurdesembrood, maar ook simpele dingen zoals granola of wortelpuree.

Kobe Desramaults kwam het boek gisteren trots voorstellen in Gent. ‘Met bakkerin Sarah Lemke en chef Rose Green hebben we een idee uitgewerkt. En het resultaat is nog beter geworden dan dat idee. Ik voel het als ik binnenkom: ik ben hier zo op mijn gemak. En ik heb dat niet snel.’

INFO

De Superette, uitg. Borgerhoff & Lamberigts, 192 blz., 24,95 euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio