Bloemisterij wordt wijndomein

© fvv

© fvv

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Verborgen tussen de Hoeks­kens­straat en de Denen plukken deze week vele handen de tweede oogst van het wijndomein Nobel. De eerste flessen van het jaar 2014 zijn binnenkort te koop. ‘Een uit de hand gelopen hobby, die mijn vrouw nu tot een halfjaar tijdskrediet noopt’, zegt Joris Van Duffel.

Rudy Tollenaerefoto’s Frederiek Vande Velde

Notariszoon Joris Van Duffel (42) werd niet in de wijn geboren. ‘Maar pa en ma dronken wel graag een goed glas en mama volgde cursussen. Niet dat ze sommeliers waren, maar thuis werd dus wel eens over wijn gesproken’, aldus Van Duffel, die beroepshalve actief is in de vastgoedsector met zijn bedrijf Urbanlink.

‘Goed tien jaar geleden kochten we de bloemisterij Paul De Schryver. We verhuurden de serres nog een aantal jaren, maar het idee groeide om er zelf iets mee te doen. En ik wou het niet laten bij een weide met wat paarden op. Ik heb nogal groene vingers, ik werk graag buiten. Geïnspireerd door kranten- en televisiereportages over wijnbouwers in België besliste ik samen met mijn vrouw een wijndomein aan te leggen. Ik volgde twee jaar cursussen wijnbouw aan de Syntra Hogeschool, haalde mijn getuigschrift en begon eraan.’

Lees meer in De Gentenaar van woensdag 14 oktober

INFO

info@wijndomeinnobel.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus