Bad boy Kyrgios doet opnieuw van zich spreken in Shanghai

Bad boy Kyrgios doet opnieuw van zich spreken in Shanghai

Foto: AFP

De Australische tennisser Nick Kyrgios (ATP 32) heeft woensdag al zijn derde waarschuwing gekregen op het Masters 1000-tennistoernooi van het Chinese Shanghai. In zijn verloren duel in de tweede ronde tegen de Japanner Kei Nishikori (ATP 6) - 1-6, 6-4, 6-4 - werd hij bestraft omwille van een inbreuk op de gedragscode.

Ditmaal werd ‘bad boy’ Kyrgios berispt omdat hij een bal te hard en te dicht bij een lijnrechter geslagen had. “Ik vind dat het veel te gevaarlijk was, je had veel te hard geslagen”, klonk het bij stoelscheidsrechter Mohamed Lahyani. “Is dit onsportief”, repliceerde Kyrgios? “Ik heb niemand geblesseerd en de bal kwam helemaal niet te dicht bij de lijnrechter”.

Na de partij kwam de 20-jarige Australiër nog even terug op het incident. “Ik had dat niet moeten doen, maar ik vond niet dat het zo erg was. Nu kan ik er ook niets meer aan veranderen”, aldus Kyrgios, die een nieuwe sanctie naar eigen zeggen niet vreest. Daar beslist de ATP later over.

Dinsdag werd Kyrgios ook al veroordeeld tot het betalen van een geldboete van 1.500 dollar omdat hij in zijn eersterondepartij tegen de Oostenrijker Andreas Haider-Maurer ongepaste taal had gebruikt. Een dag eerder had hij ook al een waarschuwing gekregen wegens ongepast taalgebruik over de gebruikte ondergrond van het toernooi.

Kyrgios liet zich al meerdere malen opmerken met tirades en het gooien van racketten. 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.