Parket bevestigt link tussen seriemoordenaar en aanval op actrice

Parket bevestigt link tussen seriemoordenaar en aanval op actrice
Zemst / Hofstade -

Er is een link tussen de vermoedelijke seriemoordenaar Renaud Hardy (53) en de aanval op actrice Veerle Eyckermans (52). Dat heeft het parket van Halle-Vilvoorde woensdag bekendgemaakt.

In februari van dit jaar kreeg Eyckermans – onder meer bekend als koningin Paola in de VRT-reeks Albert II en van rollen in Vriendinnen en Postbus X – bij haar thuis in het Vlaams-Brabantse Hofstade een inbreker over de vloer. De onbekende man probeerde langs haar tuin in de woning te geraken. Toen de actrice thuiskwam, viel de inbreker haar aan met een houten stok. Ze moest daarbij enkele rake slagen incasseren. ‘Ik dacht dat hij me ging vermoorden. Ik moest vechten voor mijn leven’, verklaarde ze achteraf.

Renaud Hardy, een 53-jarige Parkinson-patiënt, is momenteel onder aanhouding geplaatst omdat hij verdacht wordt van de moord op de 82-jarige Maria Walschaerts in het Mechelse Leest in mei 2014 en van een moordpoging op een andere vrouw in september 2014 in het nabije Bonheiden.

Hij wordt ook nog verdacht van de moord op zijn ex-vriendin Linda Doms, die hij vorige maand ombracht in Hofstade, maar dat onderzoek zit voorlopig nog bij het parket Halle-Vilvoorde. Het is de bedoeling dat het volledige onderzoek in handen komt van het Mechelse parket.

‘Na grondig onderzoek kon een link worden gelegd tussen de aanval op actrice Veerle Eyckermans in februari 2015 in Hofstade en de verdachte’, meldt het parket Halle-Vilvoorde nu. ‘Dit dossier zal eveneens bij het dossier gevoegd worden van het parket van Antwerpen, afdeling Mechelen.’

Intussen wordt onderzocht of Renaud Hardy ook verantwoordelijk is voor de moord op Yvonne de Visscher, in 2011 in Boortmeerbeek.

Corrigeer

NIEUWS