Celebs

Londense politie vraagt Miss België om zich weer aan te kleden

Foto: Henk van Cauwenbergh

Fotograaf Henk van Cauwenbergh heeft vorige week ‘Exquisite Venues of London’ voorgesteld, zijn nieuwste fotoboek met foto’s van de extravagante clubscene en de meest iconische uitgaansgelegenheden in de Engelse hoofdstad. Op een van de foto’s is Miss België 2015 Annelies Törös te zien terwijl ze schijnbaar achternagezeten wordt door politieagenten. En die veronderstelling blijkt nog te kloppen ook.

‘Ik heb voor het boek uiteraard foto’s gemaakt op diverse locaties, met verschillende modellen. Maar het leek me wel tof om een lingeriefoto te nemen op de laan voor Buckingham Palace, terwijl Annelies naar een taxi loopt’, vertelt Henk van Cauwenbergh. De fotograaf had opgemerkt dat bij het paleis van de Queen bobby’s stonden, Engelse politieagenten. ‘Ik dacht: als we hier die foto maken, dan komen die bobby’s ons zeker achterna en komen ze in beeld.’

De bobby’s kwamen inderdaad op van Cauwenbergh en Miss België afgestapt, en vroegen hen de fotoshoot te beëindigen. Je kan hier niet zomaar foto’s in lingerie nemen, klonk het. ‘We zijn toen onmiddellijk gestopt met de shoot, ik had het perfecte beeld toch al geschoten’, besluit Van Cauwenbergh.

Het beeld met Törörs is alvast een perfecte weergave van de Londense cultuur. Ook de andere foto’s uit het boek geven die Engelse sfeer weer.

 

Exquisite Venues of London, 115 euro

Te koop bij de Stichting Kunstboek
of via henk@henkvancauwenbergh.be

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees