'Één dag schepen van mobiliteit in Gent: wat zou u doen?'

Gent - 'Wat zou u doen als u voor één dag schepen van mobiliteit was?' Met die vraag trekt de Gentse PVDA deze weken rond door de stad. De partij wil aan de hand van 1.000 enquêtes een beeld geven van 'wat er echt leeft in Gent'. De teller staat momenteel op 200 bevragingen.

Het zijn de laatste beslissende maanden voor het beslissingproces rond het nieuwe mobiliteitsplan van Gent. De grote lijnen zijn eind september goedgekeurd in een strategische visie. De komende maanden volgt nog het definitief uittekenen van het circulatieplan, dat de ingrepen tot op straatniveau uittekent. Tegen eind januari moet het circulatieplan definitief vastliggen. 

In tussentijd wordt er nog volop gedebatteerd en gelobbyt rond het mobiliteitsplan. Zo is de Gentse PVDA gestart met een enquête onder de slogan 'Schepen van mobiliteit voor één dag'. 'Heel wat Gentenaars voelen zich niet gehoord en vinden dat er maar weinig gebeurt met hun kritieken, vragen en voorstellen', zegt Tom De Meester. 'Wij hebben daarom besloten een grootschalige bevraging te houden: wat zou jij doen als je voor één dag schepen van mobiliteit was? Op die manier willen we te weten komen wat er écht leeft in Gent.'

De PVDA maakt zich sterk 1.000 enquêtes af te zullen nemen. De partij kant zich niet tegen het mobiliteitsplan. 'We steunen de filosofie, maar het mobiliteitsplan vertoont grote gebreken vertoont. Wat met het gebrekkige openbaar vervoer bijvoorbeeld, of de onhoudbare verkeers- en parkeerdruk in de woonwijken', zegt De Meester. 'Het stadsbestuur focust heel hard op de toeristische binnenstad, maar de inwoners van de deelgemeentes blijven in de kou staan.' De resultaten van de enquête zullen in het najaar worden voorgesteld.

Wat zou u doen als u één dag schepen van Mobiliteit was in Gent?

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio