Standard - WesterloZaterdag om 18 uur - Yannick Ferrera hakt knopen door in aanloop naar degradatietopper

Ferrera met grove borstel door selectie bij Standard: Santini en Brüls gepasseerd

Ferrera met grove borstel door selectie bij Standard: Santini en Brüls gepasseerd

Foto: Photo News

‘Waarschijnlijk komen er enkele verrassende wijzigingen.’ Yannick Ferrera kondigde het op voorhand al aan en maakte zijn belofte waar. Ivan Santini en Christian Brüls werden gepasseerd door de 35-jarige trainer voor de wedstrijd tegen Westerlo. De 18-jarige Benjamin Tetteh krijgt daardoor mogelijk zijn kans in de degradatietopper.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Het lijkt dat de jonge Benjamin Tetteh zaterdagavond naast Renaud Emond in de spits start in een 4-4-2-formatie. De boomlange Ghanees – deze zomer aangeworven – presteert uitstekend bij de Luikse beloften en scoorde vorige week nog in het oefenduel met Fortuna Düsseldorf (3-2-verlies). ‘Of hij punten heeft gescoord? Hij heeft een goal gemaakt in die match, maar ook op training. Zoals bijna iedereen’, bleef de Standard-coach nog cryptisch.

Feit is dat na Mohamed Yattara tegen OH Leuven nu een tweede dure spits uit de kern wordt gelaten: Ivan Santini. De Kroaat werd begin juni nog binnengehaald als topaankoop, maar zal nu het belangrijke duel met Westerlo vanaf de tribune moeten bekijken. Santini is nochtans niet geblesseerd, maar gewoon gepasseerd. Net als Christian Brüls overigens. De middenvelder trainde vrijdag mee met de beloften, zoals gebruikelijk voor spelers die niet tot de wedstrijdkern behoren.

Nog opvallend is dat Jonathan Legear wél is opgenomen in de 20-koppige selectie. Dat is voor het eerst sinds het uitkomen van het veelbesproken omkoopschandaal. Legear maakte tegen Düsseldorf zijn eerste wedstrijdminuten bij de eerste ploeg sinds begin september.

Opvallende keuzes van Ferrera, die deze week verschillende keren heeft overnacht op de Académie. Om te sleutelen aan zijn tactiek, stilstaande fases door te nemen en andere details te finetunen. ‘Maar het belangrijkste is dat iedereen zich goed voelt op het veld’, beweerde de trainer, bezig aan zijn vijfde week in Luik. ‘De interlandbreak kwam op een goed moment. We hebben de vijftien dagen ten volle benut en op een heleboel dagen zelfs twee keer getraind. Precies om de tijd in te halen die ik niet heb gehad omdat ik later in het seizoen toegekomen ben. Er is nog veel progressie mogelijk binnen de kern, we boeken dag na dag vooruitgang. Ik heb het gevoel dat de groep er nu ook goed aan toe is. Dat moeten we zaterdag laten zien.’

Van Damme vrijgesproken

Linksback Jelle Van Damme is er gewoon bij tegen hekkensluiter Westerlo. De kapitein van de Rouches werd vrijgesproken. De club en de 32-jarige linksachter gingen in beroep bij de Geschillencommissie en kregen gelijk. Aanvankelijk gaf de Geschillencommissie twee speeldagen schorsing aan Van Damme.

De onlangs aangetrokken Réginal Goreux is er niet bij. Standard wacht nog steeds op de benodigde documenten vanuit Rusland en kan daardoor de 27-jarige rechtsback nog niet inschrijven voor onze competitie.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.