PROXIMUS LEAGUE. Antwerp alleen leider na verlies Cercle Brugge

PROXIMUS LEAGUE. Antwerp alleen leider na verlies Cercle Brugge

Foto: WAS

Antwerp boekte in eigen huis tegen een amechtig spelend Roeselare de zevende winst van dit seizoen. The Great Old blijft zo leider, hoewel het de hete adem van een uithalend Tubeke (1-6 tegen Heist) in de nek blijft voelen.

Antwerp-Roeselare 2-0

De Great Old startte vurig, waardoor Binst al vrij vroeg de 1-0 binnen kopte. Deurne-Noord zag dan drie goals uit buitenspel, maar Colpaert zorgde voor de zekerheid. Lees hier een uitgebreid verslag.

Dessel-Coxyde 1-1

Dessel begon het best aan de partij, maar het was Hillewaere die vanop de stip voor de 0-1 zorgde na een lichte duwfout van K. Janssens op Clyncke. Dessel had goede intenties, maar het lukte niet. Zo kreeg Breugelmans een open doelkans maar hij mikte naast. Op slag van rust kwam Coxyde dicht bij de 0-2, maar zowel Dekuyper als Clyncke misten. Dessel kwam het best uit de kleedkamer, maar Vandenbergh stuitte op een attente doelman Cool. Het bleef opletten voor de bezoekende counters via Mestdagh en Decuyper, maar Wolke Janssens kopte Dessel naar een verdiende 1-1. (fvh)

DOELPUNTEN: 24’ Hillewaere 1-0 na strafschop, 82’ W.Janssens 1-1

DESSEL SPORT: Kustermans, Spaenhoven, Remen, Dreesen, K.Janssens, Hannes, Rommens, W.Janssens, Paulo Da Silva (68’ Cools), Vandenbergh, Breugelmans

KCC COXYDE: Cool, Vandendriessche, Mestdagh, Embrechts, Clyncke, Franco-Simoes (64’ Vokanian), Milimono, Hillewaere (62’ Ternier), De Cuyper (80’ Mahau), Tamsin, Dekuyper

GELE KAARTEN: Cyncke, Millimono, Breugelmans, Vokanian, Mahau

SCHEIDSRECHTER: Kevin Van Damme.

Deinze-Lommel United 0-3

De bezoekers gingen fel van start. Scheelen zette een strafschop om na een overtreding van Laleman op De Belder. Laatstgenoemde verdubbelde de voorsprong  na slecht ontzetten van Buysse. Deinze dreigde via twee afstandsschoten van Shkodra. Lommel verzuimde Deinze uit te tellen. Gaethofs dreigde via een lob. De Belder en Bertjens werden alleen voor Laleman vrijgespeeld maar de thuisdoelman hield zijn ploeg overeind. Na de rust daalde de amusementswaarde. Deinze miste creativiteit om de Limburgse muur te breken. Aan de overzijde troffen Deville en Schoofs de lat. Gueroui legde de eindstand vast. (jp)

SCHEIDSRECHTER: Bentsch

DOELPUNTEN: 4’ Scheelen 0-1, 8’ De Belder 0-2, 87’ Gueroui 0-3

DEINZE: Laleman, Cornelis, Delacourt (38’ De Wulf), Libbrecht Buysse, Vermeulen, Wilmet, De Neve, Shkodra (46’ Calabro), Mezine ‘(69’ Debouver), Rodrigo De Oliveira

LOMMEL: Pirard, Goossens, Schoofs, Neven, Gueroui, Lenaerts, Gaethofs (83’ Deville), Deferm, Scheelen, De Belder, Bertjens (79’ Deckers)

GELE KAARTEN: Wilmet, Goossens, Pirard

Geel-WS Brussel 2-2

Vier kansen werden er voor de pauze afgedwongen. De bezoekers werkten ook twee van hun drie mogelijkheden af. Op center van Diallo devieerde Fall nog over. Even later benutte Duplus een voorzet van Niankou. Kort voor de pauze trapte Fall de tweede treffer binnen. Al in blessuretijd kopte thuisspeler Augustijnen knap in maar Vanhamel ging gepast plat. Geel bracht alle offensieve reserves in. Het moest wel ruimte weggeven. ASV ontsnapte aan een afstraffing. Brussel miste liefst zeven open kansen. Enkele minuten voor tijd gaf Gielis zijn team hoop. Christiaens zorgde voor de onverhoopte gelijkmaker. (kmg)

SCHEIDSRECHTER: Verslycken

DOELPUNTEN: 34’ Duplus 0-1, 42’ Fall 0-2, 86’ Gielis 1-2, 90’ Christiaens 2-2

ASV GEEL: Vromans, Christiaens, Ouassiero, Scheelen (46’ Bracké), Cauwenberg, Allegria (46’ Vandebroeck), Berben, Gielis, Celen (46’ Steurs), Augustijnen, Spies

WS BRUSSEL: Vanhamel, Soumah, Niankou, Traore, Kone, Duplus, Mater, Huygebaert (46’ Fleurival), Diallo (21’ Somé), Fall, Fabris (55’ Daf)

GELE KAARTEN: Celen, Augustijnen, Fabris; Spies, Fall, Soumah, Niankou

Lierse-Patro 2-2

Lierse wist vrijdagavond op het eigen Lisp maar ternauwernood een vierde opeenvolgende nederlaag af te wenden tegen hekkensluiter Patro Eisden. De Pallieters kwamen zelfs tweemaal op achterstand, maar eerst Velikonja en nadien Habarugira verijdelden alsnog een drama. Lees hier een uitgebreid verslag.

Eupen - Seraing 2-0

Eupen boekte thuis een simpele overwinning tegen Seraing dankzij twee doelpunten van Curto. De ploeg uit de Oostkantons blijft daardoor in het spoor van leider Antwerp. Het staat gedeeld derde met twee punten minder dan de Great Old

Union SG - Cercle Brugge 2-1

Cercle Brugge is co-leider af. De West-Vlamingen verloren in de toegevoegde tijd met 2-1 op bezoek bij Union. De wedstrijd verliep niet zonder problemen voor de bezoekers, want nog voor het halfuur moesten ze met tien man verder na rood voor Doumbouya. Cercle kwam desondanks op voorsprong, op slag van rust. Valcke kopte een hoeskchop in doel. Op het uur kwam Union op gelijke hoogte. Rasjel werkte een knappe solo af. In de extra tijd zorgde de ingevallen Zitte voor de 2-1 eindstand.

Uitslagen:

Vrijdag

Lierse - Patro Maasmechelen 2-2

Zaterdag

Dessel Sport - Coxyde 1-1
ASV Geel - WS Brussel 2-2
Heist - Tubeke 1-6
Antwerp - Roeselare 2-0
Deinze - Lommel Unite 0-3

Zondag

Eupen - Seraing Utd 2-0
Union - Cercle 2-1

Bekijk hier de stand in de Proximus League!

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Proximus League Periode 2

Vorige speeldag Volgende speeldag

Speeldag 18 -

GS W V G DS P
1 Beerschot Wilrijk 4 3 0 1 11/6 10
2 KV Mechelen 4 2 0 2 7/4 8
3 Union 4 2 1 1 4/3 7
4 Tubeke 4 2 2 0 7/8 6
5 Roeselare 4 1 2 1 5/6 4
6 Westerlo 4 1 2 1 4/5 4
7 OH Leuven 4 1 3 0 7/9 3
8 Lommel SK 4 1 3 0 4/8 3