Jappe Jaspers wint in Valkenburg na lange solo

Jappe Jaspers wint in Valkenburg na lange solo

Foto: BELGA

Jappe Jaspers heeft de wereldbekermanche bij de junioren in Valkenburg naar zijn hand gezet. De crosser van Enertherm-BKCP haalde het zondag voor zijn Nederlandse ploegmaat Jens Dekker en Seppe Rombouts (Vastgoedservice-Golden Palace).

Voor de junioren, die in Las Vegas niet in actie kwamen, was de Cauberg Cyclocross de eerste proef in de Wereldbeker. Jaspers, die uiteraard ook de eerste leider is, maakte er een onemanshow van. De crosser uit Bonheiden trok al in de eerste ronde alleen op pad.

‘Ik voelde me goed vandaag’, aldus Jaspers, die in Ronse en Gieten twee keer tweede werd achter Dekker. ‘Vandaag zijn de rollen omgekeerd. Ik voel me steeds beter worden. Ik kon mijn voorsprong snel uitdiepen tot 22 seconden. Op het einde begon Jens te knagen aan zijn achterstand, maar de technische stukken waren in mijn voordeel.’

Dekker kon leven met de tweede plek. ‘Mijn start was niet goed dus ik moest meteen achtervolgen. Op mijn eigen tempo ben ik naar de achtervolgende groep gereden. En dat tempo bleek uiteindelijk ook hoog genoeg om de tweede plaats te grijpen. Ik ben lichtjes ontgoocheld, maar straks zal ik tevreden zijn met de tweede plek’, aldus de Nederlander.

Nog gelukkiger was nummer drie Rombouts. ‘Ik werd vorige week derde in Ronse, maar dit is toch echt wel een verrassing voor mij. Hier is de volledige wereldtop aanwezig. Ik was niet goed weg en reed rond de tiende plaats. Ondanks een paar technische fouten kon ik toch opschuiven. Dat ik hier derde word, is gewoon geweldig.’

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.