Klein opstootje met enkele Oostende-fans na afloop van topper tegen Club Brugge

Klein opstootje met enkele Oostende-fans na afloop van topper tegen Club Brugge

Een beeld van de wedstrijd tussen Club Brugge en KV Oostende. Foto: Isosport

Na het laatste fluitsignaal van Club Brugge-KV Oostende was het een kwartier onrustig op de bezoekersparking van het Jan Breydelstadion. Toen een Oostendse spotter de identiteitskaart van één KVO-supporter, haalde die persoon blijkbaar moeiteloos zijn pas boven. Andere KVO-supporters moeiden zich echter met deze actie en zouden zich agressief opgesteld hebben. Bij dat opstootje hebben Brugse agenten in uniform vijf KVO-supporters even afgezonderd. Ze werden niet bestuurlijk aangehouden. Er is ook geen proces-verbaal opgesteld.

KVO-supporters hekelen een ‘ongeziene agressieve aanpak van de politie uit het niets’. De KVO’ers wijzen boos naar de Oostendse spotters met wie er al geruime tijd een slechte relatie is. Niemand van het bestuur van KV Oostende zag de feiten maar de leider van de Jupiler Pro League belooft dit incident intern te onderzoeken.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.