KV Kortrijk zet Charleroi opzij na bizarre hoofdrol De Smet

KV Kortrijk heeft in het eigen Guldensporenstadion Charleroi opzijgezet met 2-0. Er was een hoofdrol weggelegd voor Stijn De Smet, die eerst aan rood ontsnapte nadat hij Damien Marcq van het veld trapte, maar daarna de twee assists voorzag waaruit zijn team scoorde. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

KV Kortrijk-trainer Johan Walem maakte met zijn opstelling meteen duidelijk waar de klepel hing. Geen Anthony Van Loo of Lukas Van Eenoo in de ploeg, wel een offensief KVK met Hervé Kagé en spitsen Tomislav Kis én Thanasis Papazoglou. Felice Mazzu maakte het aan de overkant niet te moeilijk en begon met dezelfde elf als tegen Zulte Waregem.

Een beloftevolle openingsfase van de partij werd snel in de kiem gesmoord door een verschrikkelijke trap van Stijn De Smet, die in het voorgaande duel zelf stevig aangepakt werd, op het been van Damien Marcq. De middenvelder van KV Kortrijk duwde de bal veel te ver van de voet en trapte dan maar onbegrijpelijk richting de linkerknie van de Fransman. Die zeeg aangeslagen neer en moest meteen vervangen worden met een op het eerste zicht zware blessure. De Smet kreeg slechts geel.

Enkele minuten later lag het spel alweer stil: Marinos knotste hard met zijn hoofd tegen de knikker van Tomasevic, met als resultaat twee bloedende hoofden. Twee tulbanden later kon het spel eindelijk weer hervat worden.

Papazoglou maakt verschil in de lucht

Het oponthoud had het spel echter geen goed gedaan. Maar bij de eerste kans die naam waardig was het wel meteen vieren geblazen voor de thuisaanhang. Uitgerekend Stijn De Smet mocht rustig een balletje oppikken en het hoofd van de boomlange Papazoglou zoeken, die Francisco Martos makkelijk aftroefde en de 1-0 in de verste hoek binnenkopte.

Na de koffie moest Charleroi komen en dat deed het dan ook. Om de fysieke kracht van de thuisploeg te omzeilen pakten de Zebra’s uit met snel en snedig combinatievoetbal. Het leverde de bezoekers een resem halve kansjes op. Op het uur had Amara Baby altijd de 1-1 moeten scoren toen hij aan de tweede paal werd afgezonderd door een uitstekende voorzet op kniehoogte van Dieumerci Ndongala, maar de Senegalese international mikte de bal onbegrijpelijk naast.

De Smet met tweede assist

Aan de overkant infiltreerde De Smet prima op een voorzet van Kagé. De middenvelder van KVK kreeg een Waalse voet op de adamsappel, maar ref Christophe Delacour wees niet naar de stip. Zo knokte KV Kortrijk zich langzaam maar zeker weer in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd besliste Kis de match. De pas ingevallen Adam Marusic opende slim op De Smet, die randje buitenspel het overzicht hield en goed teruglegde op Kis. De Kroatische jeugdinternational mikte de bal met gevoel in de verste hoek en deed zo de boeken toe.

In het klassement doet KV Kortrijk met deze driepunter een uitstekende zaak. De Kerels springen over tegenstander Charleroi, maar doen ook haasje-over met STVV en Waasland-Beveren om zo uit te komen op plaats zeven, net onder een plaats die recht geeft op Play-Off 1. Charleroi blijft achtste.

Bekijk hier alle opstellingen!

Herbeleef de match hier van fase tot fase!

Opmerkelijk: Voor KV Kortrijk is het nog maar de tweede thuiszege van het seizoen na drie opeenvolgende scoreloze gelijke spelen.

Belangrijkste fases:

8’ De Smet tikt de bal te ver en torpedeert dan Marcq, onbegrijpelijke fout die eigenlijk rood had verdiend.

27’ GOAL! Er wordt niet doorgedekt op De Smet, die kan rustig kijken en voorzetten, hij pikt er Papazoglou uit die het leer tegen de netten kopt.

33’ Pollet wordt simpel vrijgespeeld op links, hij kan de zestien binnenlopen en viseert dan de verste hoek, maar zijn shot is veel te gekruist en rolt een aantal meters voorbij de paal over de achterlijn.

55’ Kagé mikt de bal op het hoofd van De Smet, die kopt naast en krijgt daarbij ook een Charleroi-voet tegen de keel, geen strafschop.

57’ Ndongala met de heerlijke zwiepbal vanaf rechts, Baby staat moederziel alleen aan de tweede paal en moet altijd scoren, hij trapt onbegrijpelijk over.

74’ GOAL! Marusic brengt de bal bij De Smet, Kis haakt goed af en schiet de teruglegger van De Smet overhoeks binnen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.