Britta Cloetens dood verklaard

Britta Cloetens dood verklaard

Foto: DBA

Britta Cloetens, de jonge vrouw die in 2011 werd vermoord door Tijl Teckmans is vandaag officieel dood verklaard door de rechtbank. Haar moordenaar bekende, maar wilde niet zeggen waar het lichaam lag, waardoor haar overlijden nog niet vastgesteld kon worden.

Voor de ouders van Cloetens is het een opluchting. ‘We kunnen nu eindelijk ook officieel afscheid nemen, een herdenkingsdienst houden, en haar een plekje geven op het kerkhof.’ Het was voor de ouders emotioneel ook zwaar om brieven te blijven krijgen voor Britta. Haar belastingsbrief, een loonbrief met 0 euro op... Verschillende administraties konden het dossier van Britta niet afsluiten omdat er geen officieel overlijden was.

Honda-garage

De 25-jarige vrouw was op 23 april 2011 verdwenen nadat ze in een Honda-garage in Wilrijk een offerte voor een Civic was gaan vragen. Garagist Tijl Teckmans bekende dat hij seks wilde met de vrouw, maar die verzette zich. Teckmans beweerde dat hij haar uit frustratie doodsloeg met het kofferdeksel, maar de wetsdokter had ernstige twijfels dat zo’n klap haar gedood kon hebben. Omdat het lichaam van Cloetens nooit werd teruggevonden, kwam daar geen uitsluitsel over.

Teckmans beweerde immers dat hij met haar dode lichaam naar de Ardennen reed, om het daar te dumpen, maar zich niet kon herinneren waar precies. De openbaar aanklager vermoedde dat hij de werkelijke doodsoorzaak verborgen wilde houden.

Op vrijdag 13 februari stuurde de assisenjury in Antwerpen Tijl Teckmans (32) uit Duffel voor dertig jaar naar de gevangenis voor de doodslag op Britta Cloetens. De voormalige autoverkoper zal minimaal een derde van zijn straf moeten uitzitten, waardoor hij zeker tot 2026 in de cel zit.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees