Davy Goossens loopt voor Lars die lijdt aan onbekende ziekte TSC

“Het was echt kippenvelmoment”

© osw

© osw

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Davy Goossens van Switch Medifun heeft zijn derde uitdaging in evenveel jaar om geld in te zamelen voor het goede doel volbracht. Zondag liep hij de marathon van Amsterdam om de onbekende ziekte TSC van dorpsgenootje Lars onder de aandacht te brengen.

OLIVIER SCHEIR

In 2013 ging Davy Goossens van Switch Medifun in de Brugstraat een eerste sportieve uitdaging aan om op deze manier geld in te zamelen voor een rolstoel voor Dimitri Kinna. Davy overwon al lopend de Mont Ventoux en kon zo een cheque van 1.500 euro overhandigen.

Vorig jaar fietste hij samen met vier vrienden 1.000 kilometer en bedwong onder meer de Gallibier en Alpe d‘Huez. Het resultaat was 3.000 euro voor Mucogent in de strijd tegen Mucovisidose.

Dit jaar gooide Davy zich opnieuw op het lopen en zondag stond hij aan de start van de marathon van Amsterdam. “Ik had gepland om op 18 oktober de marathon van Amsterdam te lopen en tijdens een van mijn vele trainingen kwam het idee om dit te koppelen aan ‘Move to Serve’. We worden te veel geconfronteerd met verlies, ziekte en pijn bij kinderen en dat is jammer genoeg ook het geval bij Evelien en Spencer.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio