VOETBAL1STE PROVINCIALEternat - VK LIEDEKERKE - Liedekerke ontdekt Kenneth Mumba tijdens 0-1-winst op het veld van Ternat

“Blessure verstoorde mijn voorbereiding”

“Blessure verstoorde mijn voorbereiding”

Kenneth Mumba: “Ik ambieer een plaatsje bij de wedstrijdselectie.” Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

Denderleeuwenaar Kenneth Mumba (20) stond in Ternat voor het eerst in de basis bij VK Liedekerke. De vleugelmiddenvelder werd halfweg de tweede helft vervangen en mocht na het slotsignaal met de maats de duur bevochten derbyzege vieren.

Liedekerke nam revanche voor de thuisnederlaag tegen Borght, maar veel overschot had het niet?

Kenneth Mumba: “Tegen Borght speelden we geen goede wedstrijd. Nu creëerden we wel kansen terwijl we amper kansen weggaven. Via een gedevieerde vrijschop van Glenn De Coen kwamen we op voorsprong. Dan denk je dat alles op wieltjes zal lopen, maar het draaide anders uit omdat de geruststellende tweede treffer uitbleef waardoor de onrust in onze rangen toenam. Bij Ternat zag je dat onze tegenstrever er meer begon in te geloven. Zo stevenden we af op een hele wedstrijd bikkelen voor elke morzel grond waar Liedekerke eerder sterk is in combinatievoetbal. Het belangrijkste was evenwel de driepunter en die graaiden we mee.”

Je maakte een goede beurt op de flank?

“Ik ambieer een plaats in de wedstrijdkern. Anders kon ik net zo goed bij FCV Dender blijven. Ik ben eerder klein van gestalte waardoor coach Steven Bellemans me begrijpelijk liever op de flank zet dan diep in de spits. Ik speelde op de vleugel in de rug van Glenn De Coen en dat beviel me wel. Ik volg Financiën en Verzekeringen aan de Gentse Hogeschool Artevelde waardoor ik het niet zag zitten om dagelijks te trainen zoals dat het geval was bij derdeklasser Dender. Toen Liederkerke me een kans wilde geven, hapte ik graag toe. Ik ben pas twintig, maar wil graag zo veel mogelijk speelminuten vergaren. Enkel tussen de lijnen doe je ervaring op. Naast mijn eigen ontwikkeling staan uiteraard de resultaten van de ploeg voorop.”

Het duurde wel even vooraleer je op de Heuvelkouter aan de oppervlakte verscheen?

“Mijn voorbereiding werd verstoord door een contractuur in de hamstrings. Knap vervelend uiteraard als je bij een nieuwe club terecht komt. Eens de ploeg draait, is het niet evident dat de coach nog aan de ploeg sleutelt. De coach vroeg me om zondag niet te veel te dribbelen en zeker mijn defensieve taken niet te verwaarlozen. Voorts diende ik vooral snel te spelen, maar die opdracht kreeg iedereen mee. Ik was wat teleurgesteld dat ik werd gewisseld, maar begrijp dat de coach tactische motieven had om de voorsprong veilig te stellen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio