Tiesj Benoot als Buffalo-fan mee naar Spanje: “We gaan vieren, sowieso"

Tiesj Benoot als Buffalo-fan mee naar Spanje: “We gaan vieren, sowieso"

Foto: Lieven Van Assche

De koers is van ons, maar ook een klein beetje van AA Gent. Flandrien Greg Van Avermaet komt weleens een aftrap geven in de Ghelamco Arena, ex-kampioen Dirk De Wolf is abonnee en de jonge kasseiwolf Tiesj Benoot reist vandaag zelfs mee naar Valencia.

Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) geniet van drie weken vakantie na zijn sterke debuutseizoen als profrenner, met onder andere die fantastische vijfde plaats in de Ronde van Vlaanderen. En nu ‘zijn’ AA Gent net Europees speelt in de stad waar één van zijn beste maten verblijft als Erasmus-student, kon hij die kans niet laten liggen.

“De tickets voor de match waren spotgoedkoop: 12 euro. Ik heb een aantal vrienden die abonnee zijn bij AA Gent. Ik heb het huisje gehuurd, zij hebben de rest geregeld”, vertelt Benoot. “Ik ben van Drongen en was dus voorbestemd om Buffalo-fan te worden. Ik heb trouwens ook nog gevoetbald. Ik ben gestart bij KVE Drongen, de vroegere club van Kevin De Bruyne. Hij is ouder dan ik, maar met zijn zus Stephanie heb ik op school gezeten. Daarna trok ik naar vierdeklasser Destelbergen. Ik was doelman, werd opgemerkt door de scouts van AA Gent en uitgenodigd voor een test. Maar toen al stond vast dat ik ging koersen. Ik was elf jaar.”

“Voor de titelmatch van vorig seizoen tegen Standard heb ik mijn pa een dagabonnement bij een voetbalzender laten kopen. Ik had zeer graag mee gevierd... Maar het was vlak voor het BK wielrennen, dat kon dus niet. Maar nu mag de riem er even af. Valencia-AA Gent wordt de eerste Champions League-match die ik live zal zien. We gaan met een leuke bende naar Valencia en maken er een vakantie tot vrijdag van. Dus als AA Gent stunt, zal er gevierd worden. (lacht) En anders ook.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.