Vrouw geeft per ongeluk winnend lot aan beteuterde vriendin

Vrouw geeft per ongeluk winnend lot aan beteuterde vriendin

Winnares Christiane Decat kreeg het winnende chocolaatje van haar vriendin. Foto: idh

Vollezele -

Christiane Decat mocht de Gouden Briljant meenemen naar huis. De gouden replica van het standbeeld van het trekpaard Briljant is 1.000 euro waard. Over de manier waarop ze het winnende lot in handen kreeg, zal nog een hele tijd worden nagepraat in Vollezele.

De Dag van het Brabants Trekpaard in Vollezele werd zoals steeds afgesloten met de briljantworp. Christiane Decat was een van de honderden mensen die zondagavond voor het Museum van het Brabants Trekpaard samenkwamen in de hoop het gouden chocolaatje te vangen die, samen met een pak gewone chocolaatjes, vanuit de ramen van het museum tussen het publiek werd gegooid. Nadat vorig jaar de winnaar zich niet kwam aanmelden omdat het winnende chocolaatje waarschijnlijk in een dakgoot was beland, verliep de prijsuitreiking ook dit jaar niet vlekkeloos. Eigenlijk was het niet Christiane die het gouden chocolaatje had gevangen, maar wel haar buurvrouw Virginie Belfiore. “Ik had al enkele paardenkopjes gevangen en Christiane nog geen enkel”, zegt Virginie. “Dus gaf ik haar één van de mijne. Ik keek echter niet goed welk exemplaar ik haar overhandigde en gaf zo per ongeluk het gouden exemplaar weg.” Even ontstond er discussie aan wie het kunstwerkje nu echt toebehoorde, maar omdat Christiane zich met het winnende chocolaatje aandiende, kreeg zij uiteindelijk de prijs overhandigd. “Het was zeer moeilijk om te beslissen en vond het ook zo sneu voor Virginie, maar uiteindelijk volgde ik mijn eigen motto: gegeven is gegeven”, zegt Christaine.

Voor Christiane kon het weekend alvast niet meer stuk. Haar kleinkinderen werden de avond voordien gekroond tot miss en mister Villesjiel Junior en mochten mee de chocolaatjes van de Briljantworp naar beneden gooien.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees