Mireille Gram blijft achter de tralies voor moordpoging op dochters

Mireille Gram blijft achter de tralies voor moordpoging op dochters

Foto: rr

Schoten -

De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen heeft donderdag beslist dat Mireille Gram (48) uit Schoten in de cel moet blijven. Dat meldt het Antwerpse parket-generaal. De vrouw had eind vorige maand haar tweelingdochters van 14 proberen te vermoorden.

Mireille Gram was in de nacht van zondag 27 op maandag 28 september de slaapkamer van haar tweelingdochters binnen geslopen en had een van de meisjes de keel proberen oversnijden. Het meisje raakte zwaargewond, maar kon zich toch nog samen met haar tweelingzus - die mogelijk het volgende slachtoffer zou worden - uit de voeten maken.

De vrouw werd in de woning gearresteerd en later door de onderzoeksrechter aangehouden voor poging tot moord. Toen ze twee weken geleden voor de raadkamer verscheen, had haar advocaat voorgesteld om haar te laten opnemen in een gesloten psychiatrische instelling. Mireille Gram kampt immers al een tijdje met psychologische problemen.

De raadkamer wilde het verslag van het college van gerechtspsychiaters afwachten en bevestigde haar aanhouding. Mireille Gram en haar advocaat gingen in beroep, waardoor het aan de KI was om de knoop door te hakken. Die besliste donderdag om haar aanhouding te handhaven.

Corrigeer

NIEUWS