Facebook laat iedereen uw oude (en onnozele) posts doorzoeken

Facebook laat iedereen uw oude (en onnozele) posts doorzoeken

Foto: ss

Bent u niet trots op alles wat u al op Facebook gezet heeft? Dan is er slecht nieuws. Dankzij een nieuwe tool kan iedereen voortaan al uw posts opzoeken. Het maakt niet uit hoe oud - of onnozel - ze zijn.

Facebook ontwikkelde een nieuwe zoekfunctie om te zien wat mensen zoal schrijven over grote gebeurtenissen of belangrijke onderwerpen. Om een compleet beeld te krijgen werden ruim twee miljard publieke posts aan de zoekfunctie toegevoegd. De ene al wat ernstiger dan de andere...

De aanpassing komt er een jaar nadat Facebook alle individuele posts al toegankelijk maakte, maar dan alleen onder Facebook-vrienden. Nu kan iedereen ze dus opvragen.

Hoewel de tool dus eigenlijk bedoeld is om Facebook meer op Twitter te doen lijken en het makkelijker te maken om op te zoeken wat mensen over één bepaald onderwerp schrijven, is er ook één nadeel aan verbonden. Het wordt veel makkelijker om Facebook-posts op te zoeken waarvan de auteur liever had dat ze in de vergeetput zouden verdwijnen.

Hoe vermijden?

Heeft u toch liever niet dat er wildvreemden door uw Facebookgeschiedenis zitten te ploegen? Dan gaat u best naar “Instellingen” > “Privacy” > “Wie kan mijn inhoud zien?”. Daar kan je uw “eerdere berichten beperken”. Als u dat doet, zullen alleen uw vrienden de posts kunnen zien.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees