Vzw dreigt nu al met Raad van State tegen nieuw stadion van Club Brugge

Erik Ver Eecke kreeg eerder de locatie aan Chartreuse al van de baan, nu richt hij zijn pijlen op de Blankenbergse Steenweg. Foto: mvn

Brugge -

Daar is het eerste protest tegen een nieuw stadion voor Club Brugge. Volgens Erik Ver Eecke is het alternatief, de uitbreiding van het Jan Breydelstadion, niet genoeg onderzocht. “Voor ons is dat een argument om naar de Raad van State te stappen.”

Mag Club Brugge een nieuw stadion bouwen langs de Blankenbergse Steenweg? Volgens het voorlopige milieueffectenrapport kan dat, mits de nodige milderende maatregelen, zeker en vast. Maar het rapport is nog niet definitief of het eerste protest steekt al de kop op.

Erik Ver Eecke, voorzitter van de milieuvereniging Groen vzw (niet te verwarren met de partij), dreigt met juridische stappen. De man vocht eerder ook al de plannen aan voor een stadion op Chartreuse, een strijd die hij uiteindelijk won. De vzw betreurt dat de lap landbouwgrond aan de Blankenbergse Steenweg plaats moet maken voor een stadion en een bedrijventerrein, en aan Chartreuse voor kantoren.

Corrigeer

NIEUWS