VOETBAL1STE PROVINCIALE EPPEGEM - VK LIEDEKERKE - Floris Bronselaer met Liedekerke op zoek naar een stunt

“We ervaren minder druk dan op Ternat”

“We ervaren minder druk dan op Ternat”

lFloris Bronselaer: “We hebben ook de beste supporters van de reeks.” Foto: dsj

Liedekerke -

Na de pandoering op de Heuvelkouter tegen Diest kijkt Liedekerke zondag in Eppegem de andere leider in de ogen. Centrale verdediger Floris Bronselaer is evenwel van geen kleintje vervaard en wil zijn huid duur verkopen.

Eppegem leed op Diest pas zijn eerste puntenverlies op de achtste speeldag. Dat wordt een zware dobber?

Floris Bronselaer: "We ervaren alvast minder druk dan op Ternat waar we absoluut moesten winnen omdat het de derby van het jaar was en je tegen de rode lantaarn nu eenmaal altijd geacht wordt om te winnen. Op Eppegem liggen de kaarten helemaal anders, want dit keer gaat haast iedereen uit van een Liedekerkse nederlaag. Dat plaats ons in een zetel in de rol van underdog. Tegen Diest gingen we eerder zwaar onderuit, maar vergeet niet dat we toen de lakens uitdeelden tot er een drankpauze werd ingelast. Blijkbaar hadden we te veel energie verbruikt tijdens die beginfase waarin we ons overwicht ook niet vertaalden naar goals. In Eppegem gaan we zonder stress aan de bak in de hoop en overtuiging dat we iets kunnen rapen."

Dan zal uit een ander vaatje moeten getapt worden dan in Ternat waar Liedekerke met de schrik weg kwam?

"Een derby is altijd een moeilijke wedstrijd. We veroverden de volle buit en daar draaide het om. We kenden misschien wel wat geluk in Ternat, maar het cliché wil dat je dat ook afdwingt. Tegen Ternat werden we opgezadeld met negatieve druk. Dit keer is er positieve druk om onszelf te overtreffen en te stunten. We hebben ook de beste supporters van de reeks. Vaak blijken ze zowel in aantal als vocaal baas over de thuisaanhang. Ik ben ervan overtuigd dat we ook in Eppegem opnieuw fel aangemoedigd zullen worden. Dat geeft telkens een warm gevoel en laat spelers al eens boven zichzelf uitstijgen."

Je hebt ondanks de gevoelige versterkingen nog steeds een basisplaats beet. Oef?

"Met Pieterjan Verhavert ligt er wel een centrale verdediger al een poosje in de lappenmand, maar ik mag inderdaad niet mopperen over speelkansen. Ik vorm nu een centraal duo met Steven Verleysen en dat klikt steeds beter. Steven is een stevige verdediger met veel duelkracht die ook verzorgd uit voetbalt. Ik ben, eerder een sobere verdediger die zich vooral op het lam leggen van een aanvaller richt. Vorig jaar stonden we eind januari nog derde. Nu mikken we ook op die plaats, maar willen we ze graag langer vasthouden."

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio