Michael Giacchino is beste filmcomponist

Michael Giacchino is beste filmcomponist

Op het Film Fest Gent zijn de World Soundtrack Awards uitgereikt. Michael Giacchino is verkozen tot beste filmcomponist van het jaar. Birdman had de beste soundtrack.

Voor filmcomponist van het jaar waren Bruno Coulais (o.a. Gemma Bovary), Alexandre Desplat (o.a. The Imitation Game), Michael Giacchino (o.a. Dawn of the Planet of the Apes), Johann Johansson (o.a. The Theory of Everything) en Hans Zimmer (o.a. Interstellar) genomineerd. Uiteindelijk ging dus Giacchino met de prijs lopen.

De beste soundtrack van het jaar gaat naar de muziek van Antonio Sanchez voor Birdman, de film van Alejandro González Iñárritu die verschillende Oscars won. Sanchez is volgens de jury bovendien de ontdekking van het jaar.

‘The Apology Song’ uit de film The Book of Life is verkozen tot de beste originele song, met muziek van Gustavo Santaolalla, tekst van Paul Williams en uitgevoerd door Diego Luna.

De Schotse componist Patrick Doyle, die de voorbije jaren al tekende voor Thor en Harry Potter and the Goblet of Fire, mocht op de uitreiking een Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen.

Tijdens de ceremonie dirigeerde Dirk Brossé het Brussels Philharmonic, met speciale aandacht voor de muziek van Alan Silvestri, de filmcomponist van Forrest gump en Back to the future.

Corrigeer

MEER NIEUWS