Kevin Pauwels: "Dien geen klacht in tegen Rob Peeters"

Kevin Pauwels: "Dien geen klacht in tegen Rob Peeters"

Foto: Photopress

Kevin Pauwels leek in de laatste rechte lijn nog het meeste reserve over te hebben in de spurt, maar voelde zich zichtbaar benadeeld toen Rob Peeters mogelijk de deur dicht deed. "Peeters deed professioneel de deur dicht, ja", aldus Pauwels na afloop. "Of ik klacht ga neerleggen? Nee, het gaatje was bijzonder smal", gaf een eerlijke Pauwels toe. "Ik voelde het voorwiel van Pauwels aan mijn enkel raken, maar ik denk dat ik gewoon rechtdoor rijd", vond Peeters zelf bij Play Sports

Of Pauwels klacht zou neerleggen, wilde men bij Play Sports weten nadien. "Nee, het gaatje waar ik wou induiken was al bijzonder smal. Peeters deed professioneel de deur dicht. Ik denk niet dat de jury er wat mee doet. Uiteindelijk ben ik wel blij met de derde plaats, want Wout Van Aert was weer een pak sterker vandaag."

Rob Peeters was blij met de tweede plaats, maar vond na afloop niet dat hij in de fout ging met Kevin Pauwels. "Of ik de deur dicht deed bij Kevin? Geen idee. Ik voelde zijn voorwiel aan mijn voet komen, maar ik denk eigenlijk dat ik gewoon rechtdoor reed. Het gaatje waar hij wou induiken was natuurlijk al zeer klein... Daar kan ik niet veel aan doen. Pauwels heeft me er ook nog niet over aangesproken."

Lars van der Haar: "Zat stikkapot"

Lars van der Haar reed een goede wedstrijd, maar moest uiteindelijk toch Van Aert laten gaan halfweg koers. De Nederlander leek lange tijd op weg naar een podiumplaats, maar viel uiteindelijk in de laatste ronde. "Die val kost me misschien wel het podium, maar ik weet niet of ik Rob Peeters en Sven Nys nog zou bijhalen. Ik zat eigenlijk stikkapot en was niet zo goed als vorige week. Toch probeerde ik nog een paar keer mee te gaan met Wout. Dat lukte één keer, twee keer, maar ik moest 'm laten rijden."

Corrigeer