Emotionele Rob Peeters is fier op tweede plaats

Emotionele Rob Peeters is fier op tweede plaats

Foto: Photo News

Rob Peeters heeft zijn eerste podiumplaats van dit seizoen beet. De renner van Vastgoedservice-Golden Palace was na afloop zeer emotioneel om de tweede stek in Zonhoven. “Dit had ik niet verwacht”, zei hij. “Hier ben ik ontzettend trots op.”

Veldrijden op Sportwereld.be

Op 27 november is het een jaar geleden dat Peeters afscheid moest nemen van zijn vader, die aan kanker overleed. “Het is bijna een jaar geleden. Dat doet toch iets met je. Zonhoven was de laatste wedstrijd ook die hij bijwoonde, dus ik moest wel aan hem denken.”

Nochtans geloofde Peeters op het eind niet echt meer in die podiumplaats. “Toen ik Sven Nys en Kevin Pauwels nog zag terugkomen, twee snelle jongens toch in de sprint, dacht ik dat ik bij voorbaat geklopt was. In de laatste bocht heb ik gewoon alles gegeven en rijd ik een faire sprint. Ik blijf op mijn lijn, rijd rechtdoor, Kevin kiest gewoon het kleinste gat. Ik ben niet iemand die een andere crosser in de vernieling ga rijden.”

Hoewel Pauwels misbaar maakte tijdens de sprint over een fout van Peeters, diende de kopman van Sunweb-Napoleon Games wel geen klacht in na afloop. “Kevin heeft me er ook niets over gezegd”, aldus nog Peeters. “Omdat er niets aan de hand was ook. Ik ben trots op deze tweede plaats. Dit doet echt deugd.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.