veldlopen Relays Gent

Olympic Running Team met Isaac Kimeli maakt favorietenrol helemaal waar

In de Relays aan de Gentse Blaarmeersen was het Halse Olympic Running Team met Thomas De Bock, Simon Debognies en Isaac Kimeli net als vorig ongenaakbaar.

Thomas wisselde als eerste, Simon hield stand tegen de oprukkende Tarik Moukrime (genezen van teelbalkanker) en de Brabanders Lukas Van Assche en Pieter Heemeryck. Isaac Kimeli liep verder uit, maar zag in de slotfase Alex Kibet van VAC wel nog sterk naderen.

“Ik had het gemerkt, maar ik had voldoende voorsprong, zodat ik gecontroleerd kon lopen”, aldus de titelverdediger van het regelmatigheids-criterium.

“Ze konden het gat niet dichten”, glunderde Debognies, die vanaf nu overschakelt op de korte crossen. “Behalve voor Roeselare en het EK in Toulon, waar ik als laatstejaarsjunior de top-vijf ambieer en zo mogelijk het podium.”

Alex Kibet

Excelsior Brussel, dat met Franky Hernould en de Vlamingen Koen Naert en Kim Ruell de hand uitstak naar de tweede plaats, zag zich gepasseerd door een alweer indrukwekkend lopende Alex Kibet, die ploeg vormde met de pas van een heelkundige bewerking aan de luchtwegen herstelde Dame T-asama en startloper Lukas Moray.

Koen Naert liet het alvast niet aan zijn hart komen. “Ik loop zoveel mogelijk manches van de CC, maar Mol (1 november) komt te vroeg. Ik ben pas een week weer aan het trainen.”

Daring Leuven met Stijn Baeten, Van Assche en Dries Basemans strandde op plaats vier.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio