VIDEO. Winkelkarquiz is er niets bij: man verzamelt voor 24.514 euro elektronica in 100 seconden

Sint-Pieters-Leeuw -

Wannes De Waele uit Moerkerke won de grote crazy run-wedstrijd van MediaMarkt en mocht vrijdagavond 100 seconden gratis shoppen. Hij raapte een pakket van 24.514 euro samen.

100 seconden gratis shoppen in een zaak vol electronica en huishoudapparatuur: 15.000 mensen stelden zich bij MediaMarkt kandidaat maar na een Facebook-wedstrijd werd Wannes De Waele (20) uit Moerkerke als enige winnaar uitgeroepen. Hij mocht de crazy run echt lopen. Vrijdagavond na sluitingstijd kreeg hij alle ruimte voor zich met enkel een deurwaarder, het personeel van de winkel en wat familie en vrienden die hij meebracht als supporter.

"Ik had net een Playstation gekocht en was zo op de hoogte van de wedstrijd. En wie wil er nu niet 100 seconden gratis shoptijd krijgen. Dus schreef ik me in en beantwoordde wat vragen via Facebook. Toen ze mij opbelden met de melding dat ik gewonnen had, kon ik het eerst niet geloven. Ik dacht dat het een grap was" aldus de 20-jarige Wannes.

Rekensommetje

MediaMarkt liet Wannes vrijdagavond met twee busjes ophalen om daarna de verzamelde buit ook thuis af te zetten. 'Ik ben echt zenuwachtig voor deze race van mijn leven', aldus Wannes. "Ik heb er de voorbije twee nachten niet van geslapen. Er draaiden steeds plannetjes door mijn hoofd over hoe ik het zou aanpakken om toch te grijpen wat ik graag wilde. Bovendien was ik nog nooit in de winkel in Sint-Pieters-Leeuw geweest."

Maar Wannes kreeg eerst meer dan een half uur de tijd om de winkel te verkennen, zijn verlanglijstje op te stellen en de tactiek te bespreken. En toen klonk het startschot. Wannes schoot als een pijl uit een boog naar de afdeling met LED-tv's, legde een doos met een tv plat. Hij liep naar de afdeling met laptops waar hij drie apple-computers meegraaide en nog eens vijf iPhones. Hij schoof de grote tv-doos met daarop de computers en de gsm's door de winkel. Toen bleek dat hij nog 40 seconden overhad, haalde hij nog snel een desktop gamecomputer uit het rek. In de acht resterende seconden kon hij uit een rek ook nog eens vier fototoestellen, een gps, wat luidsprekers en twee koptelefoons grabbelen. Toen de aanwezige deurwaarder het rekensommetje liet maken, bleek dat Wannes voor bijna 25.000 euro had geshopt. Wannes viel na de race doltevreden maar uitgeput neer en had even tijd nodig om te bekomen.
"MediaMarkt doet deze race in elk Europees land en Wannes heeft het dankzij een goede voorbereiding bijzonder goed gedaan. Hij heeft zeer tactisch gespeeld', aldus Vincent Claesen van MediaMarkt. 'Na Italië, waar de kandidaat net over de 25.000 euro ging, heeft Wannes voor de grootste som geld geshopt. Dat wij deze crazy run organiseerden in Sint-Pieters-Leeuw heeft alles te maken met de centrale ligging en met de indeling van de winkel die zich voor deze wedstrijd uitstekend leent".

"Weten wat ik zou nemen en dat zo georganiseerd mogelijk aan de kassa krijgen, daardoor is het gelukt. Ik kan nu wel even verder en ik kan nog wat familieleden gelukkig maken", aldus Wannes.

Corrigeer

NIEUWS