Mode

Hoe draag je de rolkraag zonder saai te lijken? Jani geeft tips

Hoe draag je de rolkraag zonder saai te lijken? Jani geeft tips

We zagen het op de catwalk, maar vooral in het publiek van de grote modeshows: de rolkraag heeft een moment deze winter. Maar in tegenstelling tot wat veel vrouwen denken, is deze trui alles behalve een veilige keuze. Stylist Jani Kazaltzis geeft tips.

‘Er zijn heel weinig vrouwen die hier mooi mee staan’, zegt Jani. ‘Je mag al geen al te grote borsten hebben en geen buikje, want meestal is dit een stretchstof. Daarnaast moet je een taille en een hele mooie schouderlijn hebben. Als je brede schouders hebt, kan je een rolkraag beter vermijden. Veel vrouwen denken dat de rolraagtrui camoufleert, maar ze accentueert juist alles wat je niet wil tonen’.

Compenseren

‘Je moet de rolkraagtrui gaan compenseren met een heel vrouwelijk element: zet er iets mannelijks op en you’re fucked. Maar als je gaat contrasteren met een supervrouwelijke rok, dan kan dat werken. Je mag echt een beetje overdrijven, dat mag de rok zijn waarmee je bij wijze van spreken naar een nieuwjaarsreceptie zou gaan, zodat het elegant en speels wordt’.

Geen ribbelstof

‘Blijf ook weg van ribbelstof in een rolkraagtrui, deze stof maakt je sowieso dikker. Ga voor zachte materialen. Vrouwen dit het mooist staan met de rolkraagtrui zijn vrouwen waarvan de schouders smaller zijn dan de heupen en die geen grote cupmaat hebben. Oh en nog één ding: draag nooit een ketting op een rolkraagtrui. Zelfs al ben je Anna Wintour, doe het niet!’

Corrigeer
Meer op Janitv.be