Eerste training Leekens bij Lokeren: veel volk en gratis pintjes

Foto: carlo coppejans

Sporting Lokeren trainde maandagnamiddag voor het eerst onder leiding van de nieuwe trainer Georges Leekens. Onder ruime publieke belangstelling werkten de spelers hun laatste voorbereiding af op de derbymatch van dinsdag tegen AA Gent. De spelersgroep oogde alvast heel gretig.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Linde Merckpoel van radiozender Studio Brussel deelde op de oefensessie gratis pintjes uit aan de aanwezige fans. Dit onder het motto: “Derde keer trakteren”. Georges Leekens is immers begonnen aan zijn derde ambtstermijn bij de Waaslandse club. Maandagochtend had hij nog een gesprek met de technische staf. Daarin komt geen wijziging. Wel stond de coach van de beloftenploeg Arnar Vidarsson in de namiddag mee op het plein. “Ik wil hem er op de trainingen wel bij hebben. Hij maakt voor mij deel uit van de technische staf”, verklaarde Leekens. “Ik heb al verschillende namen gehoord van coaches die naar Lokeren zouden komen als hulptrainer. Ik ga echter eerst de mensen gebruiken die hier goed werk leverden. Nu al hervormingen doorvoeren is niet aan de orde.”

 

 

“De weg is nog lang met dit Sporting Lokeren. Het voornaamste is dat de spelers zo snel mogelijk vertrouwen puren. Met de komst van AA Gent krijgen we de best voetballende ploeg van de competitie op bezoek. Ik moet bepaalde spelers op een hoger niveau krijgen. Feit is dat wij krap zitten qua linksvoetigen en nood hebben aan extra infiltratiekracht. Jongens die niet bevestigen tot aan de transferperiode zullen eventueel mogen vertrekken. En er zal uitgekeken worden naar versterking.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.